GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Općina Rugvica od travnja ukida prirez

Općina Rugvica od travnja ukida prirez
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz

RUGVICA - Općina Rugvica odlučila je od 1. travnja ukinuti prirez porezu na dohodak koji je do sada iznosio šest posto, odlučilo je tamošnje općinsko vijeće.

Ukidanje prireza još je jedna u nizu demografskih mjera kojom se želi mladim obiteljima s djecom i drugim mještanima osigurati što bolju budućnost kako bi ostali živjeti i raditi u Rugvici, izvijestili su iz te općine.

Ranije su povećali izdvajanja za novorođenu djecu, jednokratne potpore za studente, sufinanciranje prijevoza za sve srednjoškolce i studente, besplatne knjige i opreme za osnovnoškolce, sufinanciranje boravka djece u vrtiću, a u Rugvici je pokrenut i projekt izgradnje POS-ovih stanova.

“Jedna smo od vodećih općina u Hrvatskoj po tim mjerama, počevši od mjera za novorođenu djecu. Za svako prvo i drugorođeno dijete poklanjamo jednokratno 3.000 kuna, a za treće i svako slijedeće dijete 5.000 kuna. Uz pravo na tu jednokratnu novčanu pomoć, svim novorođenim blizancima dodjeljuje se 12.000 kuna koje će biti isplaćene u mjesečnim obrocima od 500 kuna tijekom dvije godine. Također, trojkama i četvorkama dodjeljuje se iznos od 24.000 kuna koji se isplaćuje u mjesečnim obrocima od 1.000 kuna kroz dvije godine“, istaknuo je načelnik Rugvice Mato Čičak.

Dodao je da će mjerom ukidanja prireza direktno porasti primanja mještana, a time i kvaliteta života stalno rasti.

Za programe javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu te javnih potreba u socijalnoj skrbi što uključuje pomoć obiteljima za svako novorođeno dijete, Općina Rugvica je za 2020. osigurala je više od pet milijuna kuna.

Tagovi: Općina Rugvica, prirez, Mato Čičak
PROČITAJ I OVO
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
SIGNALI
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
WASHINGTON - Raspoloženje američkih potrošača o gospodarskom stanju u zemlji porastao je u ožujku na najvišu razinu u posljednje tri godine, prema podacima Sveučilišta u Michiganu, čiji je indeks porastao sa 76,9 u travnju na 79,4 boda.
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
TRGOVINA NA MALO
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
LJUBLJANA - U veljači je realni prihod od prodaje u trgovini na malo ponovno smanjen i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U trgovini motornim vozilima bila je niža u mjesečnoj, a viša u godišnjoj usporedbi, objavio je danas Državni zavod za statistiku.
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ZADUŽENOST
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, bruto inozemni dug iznosio je na kraju studenog 64,58 mlrd. eura, što je povećanje za 1,0% ili 0,6 mlrd. eura na mjesečnoj razini odnosno za 14,9 mlrd. eura na godišnjoj razini (+30%) te za 14,7 mlrd. eura ili 29,5% u odnosu na kraj 2022.
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
SIGNALI
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
ZAGREB - Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana su u ožujku, odražavajući val optimizma u industriji, pokazalo je u srijedu mjesečno istraživanje Europske komisije.
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
SNIŽENE PROGNOZE
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za samo 0,1 posto, najnovija je prognoza vodećih njemačkih ekonomskih instituta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE