GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Peović: Glas poduzetnika je opasna udruga

Peović: Glas poduzetnika je opasna udruga
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 08:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u emisiji "Oporbeni zarez" na HRT-u komentirala je prosvjed poduzetnika, obvezne članarine u HGK, koronakrizu te sljedeće lokalne izbore.

"HDZ štiti državu iz drugačijeg razloga nego što Radnička fronta govori da je država jedina u mogućnosti zaštititi društvenu radničku većinu. To nije Plenkovićeva država, znam da to ljudi često ne mogu odvojiti. Plenković nije država", rekla je Katarina Peović u emisiji "Oporbeni zarez".

Komentirajući prosvjed poduzetnika, koji je oštro osudila vladajuća većina, Peović je rekla da iza njega stoji opasna udruga koja zagovara liberaliziranje mjera samo u svom sektoru.

"Da je do tih poduzetnika koji su organizirali prosvjed, vjerojatno bismo imali stotine zaraženih dnevno. Mislim da je riječ o opasnim političkim stavovima jer su oni itekako krenuli u političku ofenzivu", rekla je saborska zastupnica Radničke fronte.

Osvrnula se i na imenovanje Martine Dalić na čelo Uprave Podravke.

"To kadrovsko rješenje šalje poruku da nije cilj održati proizvodnju, punu zaposlenost, povećati produktivnost, konkurentnost, nego je cilj osigurati bolje uvjete za jednu ekonomsku elitu, kojoj Dalić pripada. Gdje god smo imali takvo kadroviranje, imali smo isti scenarij, zatvaranje radnih mjesta i ugrožavanje proizvodnje", zaključuje Peović.

Radnička fronta prozivana je jer nije podržala Mostov prijedlog za ukidanje obvezne članarine u HGK. Peović kaže da je riječ o sukobu dvaju lobija kapitala u kojem nisu htjeli sudjelovati.

"To je bio politički potez jedne rigidne neoliberalne desnice, to je inicijativa Glasa poduzetnika, da se razumijemo. Mi smo bili suzdržani, to je bilo na neki način u korist Mostovu prijedlog. Riječ je o opasnom napadu na javni sektor. Udruzi Glas poduzetnika svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe, ovo je samo korak prema ofenzivi u koju kreću", rekla je Peović dodajući kako nitko ne brani HGK te da su svjesni ozbiljnog problema političkog kadroviranja.

"Iza te inicijative koja je postavljena loše nije se komuniciralo što oni žele, iz toga na kraju proizlazi da će članarine biti plaćene iz proračuna, sada ćemo radnicima dodatno oduzimati novac", dodala je.

Tagovi: Katarina Peović, Glas poduzetnika, Radnička fronta, Hrvatska gospodarska komora
PROČITAJ I OVO
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAPOSLENOST
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAGREB - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
ZABRINUTOST
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
NEW YORK - Izvršni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon zabrinut je da bi se američko gospodarstvo moglo suočiti s ponavljanjem problema koji su kočili zemlju tijekom 1970-ih.
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
IZNENAĐENJE
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
BERLIN - Privatni sektor u Njemačkoj doživio je neočekivani rast ovog mjeseca, koji je bio potaknut solidnim rastom u sektoru usluga.
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
SIGNALI
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
LJUBLJANA - Pokazatelj povjerenja potrošača u travnju je u odnosu na ožujak poboljšan za tri postotna boda. Njegova je vrijednost najviša od veljače 2022., ali je i dalje tri postotna boda ispod dugogodišnjeg prosjeka, objavio je danas statistički ured.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE