GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Idući tjedan idemo na Vladu s paketom mjera

Plenković: Idući tjedan idemo na Vladu s paketom mjera
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2020 / 12:30
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković održao je sastanak s predsjednikom i potpredsjednicima Hrvatskog sabora te predsjednicima Klubova zastupnika oko aktivnosti koje se poduzimaju na suzbijanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

"Načelno mislim da su zadovoljni načinom kako Hrvatska nastoji rješavati probleme", rekao je Plenković nakon sastanka.

Dodao je da su prijedlozi i komentari oporbe uglavom bili na tragu onoga što radi Vlada.

"Svaki od ministara razgovara s onim grupama za koje je nadležan, od trgovine, prometa, turizma. Idući tjedan ćemo ići na Vladu s paketom mjera, a dio njih zahtijeva zakonske promjene, koje će ići u hitnu proceduru", rekao je Plenković, dodavši da ima niz mjera te da će se na vrijeme najaviti kad će one stupiti na snagu.

"Resori rade cijeli vikend, radit će i u ponedjeljak. Želimo da na Vladi donesemo konkretne mjere", rekao je Plenković.

Novinari su premijera upitali koliko je zabrinut za stanje u gospodarstvu.

"Hrvatska ovu krizu čeka u situaciji konsolidiranih javnih financija. Ona dolazi u trenutku kad imate Vladu koja odgovorno vodi javne financije, imali smo uravnotežen proračun. Poduzet ćemo mjere da posljedice ove krize smanjimo", rekao je Plenković.

"Ovo je situacija koja zahtijeva ozbiljne mjere na osobnoj razini i na razini mjera koje poduzimamo kao Vlada", dodao je.

Upitan je li škola prekinuta zbog pritiska javnosti, Plenković je rekao da nije.

"Razgovarali smo sa županom u Istri. Istra je specifična, jer ima dosta naših ljudi koji rade u Italiji i tamo smo poduzeli te mjere. Imajući na umu da svaka ovakva situacija donosi poseban osvrt svih obitelji i roditelja o djeci, poduzeli smo mjeru koja je obustavila nastavu u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima da smanjimo rizike i zato što smo već spremni, zahvaljujući reformama koje poduzimamo, digitalizacija, da se nastava od 1.-4. razreda održava putem televizije, a viših razreda online", rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, koronavirus, paket mjera
PROČITAJ I OVO
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
SIGNALI
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
WASHINGTON - Raspoloženje američkih potrošača o gospodarskom stanju u zemlji porastao je u ožujku na najvišu razinu u posljednje tri godine, prema podacima Sveučilišta u Michiganu, čiji je indeks porastao sa 76,9 u travnju na 79,4 boda.
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
TRGOVINA NA MALO
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
LJUBLJANA - U veljači je realni prihod od prodaje u trgovini na malo ponovno smanjen i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U trgovini motornim vozilima bila je niža u mjesečnoj, a viša u godišnjoj usporedbi, objavio je danas Državni zavod za statistiku.
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ZADUŽENOST
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, bruto inozemni dug iznosio je na kraju studenog 64,58 mlrd. eura, što je povećanje za 1,0% ili 0,6 mlrd. eura na mjesečnoj razini odnosno za 14,9 mlrd. eura na godišnjoj razini (+30%) te za 14,7 mlrd. eura ili 29,5% u odnosu na kraj 2022.
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
SIGNALI
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
ZAGREB - Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana su u ožujku, odražavajući val optimizma u industriji, pokazalo je u srijedu mjesečno istraživanje Europske komisije.
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
SNIŽENE PROGNOZE
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za samo 0,1 posto, najnovija je prognoza vodećih njemačkih ekonomskih instituta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE