GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proračun MORH-a povećava se za gotovo 295 milijuna kuna

Proračun MORH-a povećava se za gotovo 295 milijuna kuna
POVEĆANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2022 / 17:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dosad najveći proračun Ministarstva obrane od 7,273 milijarde kuna povećat će se po predloženom rebalansu na 7,568 milijarda kuna, to jest za gotovo 295 milijuna kuna, a tim je povodom ministar obrane poručio da Vlada nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

Dosad najveći proračun Ministarstva obrane, koji iznosi 7,273 milijarde kuna, povećat će se na 7,568 milijarda kuna, to jest za 295 milijuna kuna. Time će se omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu i nastaviti daljnje unaprjeđenje standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske, istaknuo je MORH u priopćenju nakon što je Vlada u četvrtak prihvatila izmjene i dopune Državnog proračuna za 2022. godinu i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Modernizacija, opremanje i ulaganje u Hrvatsku vojsku prioritet su Vlade Republike Hrvatske. Navodimo kako je Financijski plan Ministarstva obrane za 2021. godinu iznosio 4,802 milijuna kuna, izmjenama i dopunama iz listopada 2021. povećan je na 7,189 milijarda kuna, a trend rasta se nastavio i u ovoj godini, ističe MORH.

Podsjeća da je uzastopnim povećanjem obrambenog proračuna omogućeno ulaganje u opremanje s naglaskom na nabavu višenamjenskoga borbenog aviona Rafale i borbenog vozila pješaštva Bradley.

Radi povećanja sposobnosti zaštite zračnog prostora, planira se opremanje sustavima protuzračne obrane, navodi se u priopćenju.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da Vlada s predsjednikom Andrejom Plenkovićem na čelu pokazuje kako nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

"Važno je to za sve grane i druge cjeline Hrvatske vojske. Financijski plan Ministarstva obrane, najveći od Domovinskoga rata, pokazatelj je da kontinuirano ulažemo u poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije, izgradnje i sposobnosti, i na tome ćemo raditi i dalje“, rekao je ministar Banožić.

Tagovi: Ministarstvo obrane, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Mađarska uvodi porez na tvrtke radi inflacije i financiranja vojske
IZVANREDNO STANJE
Mađarska uvodi porez na tvrtke radi inflacije i financiranja vojske
BUDIMPEŠTA - Mađarski populistički premijer Viktor Orban priopćio je u srijedu da uvodi novi porez na tvrtke kako bi odgovorio na porast cijena povezan s ratom u Ukrajini i financirao nove obrambene troškove.
Lagarde pridobiva ključne saveznike za planove povećanja kamatne stope
LOBIRANJE
Lagarde pridobiva ključne saveznike za planove povećanja kamatne stope
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde pridobiva ključne saveznike za svoj plan podizanja kamatnih stopa iz negativnog područja ovoga ljeta, iako je jedan od članova njezina tima u srijedu izrazio određenu skepsu u pogledu buduće politike ECB-a.
Marić o inflaciji: Scenarije je nemoguće predvidjeti
NEIZVJESNOST
Marić o inflaciji: Scenarije je nemoguće predvidjeti
ZAGREB - "Naša su trenutna očekivanja da ćemo u nekoliko idućih mjeseci, ali rekao bih polovicu godine, nastaviti s ubrzavajućom inflacijom, a onda da bi trebalo doći do određene stabilizacije."
Lindner: Nema zajedničkog zaduživanja EU za obnovu Ukrajine
FINANCIRANJE
Lindner: Nema zajedničkog zaduživanja EU za obnovu Ukrajine
BRUXELLES - Ne bi trebalo biti zajedničkog zaduživanja za financiranje poslijeratne obnove Ukrajine, rekao je u utorak u Bruxellesu njemački ministar financija Christian Lindner na sastanku s kolegama iz Europske unije.
Marić: U vrijeme inflacije ključno sačuvati gospodarski rast
RAST
Marić: U vrijeme inflacije ključno sačuvati gospodarski rast
BRUXELLES - U sadašnjoj situaciji velikih inflatornih pritisaka najvažnije je očuvati gospodarski rast, izjavio je u utorak ministar financija Zdravko Marić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE