GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna neto plaća za srpanj 7.046 kuna

Prosječna neto plaća za srpanj 7.046 kuna
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2021 / 11:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj iznosila je 7.046 kuna, što je na godišnjoj razini nominalno više za 4,8 posto, a realno za 1,9 posto, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS).

U odnosu na plaću za lipanj, prosječna isplaćena neto plaća za srpanj je bila nominalno manja za 1,8, a realno za dva posto.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za srpanj isplaćena je u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, u iznosu od 10 .624 kune, a najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 4.462 kune.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za srpanj ove godine iznosila je 6.000 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za srpanj iznosila je 9.488 kuna, što je nominalno više za 3,4 posto, a realno za 0,6 posto u odnosu na lanjski srpanj.

U odnosu na plaću za lipanj, prosječna bruto plaća bila je nominalno manja za 1,9 posto, a realno za 2,1 posto.

Podaci DZS-a pokazuju da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za srpanj iznosila 39,42 kune, a bruto 53,08 kuna.

U srpnju je prosječna neto satnica bila za 2,2 posto manja nego u mjesecu ranije, a na godišnjoj razini je porasla za 8,8 posto.

Bruto satnica je bila 2,3 posto manja na mjesečnoj, a 7,4 posto veća na godišnjoj razini.

U srpnju je bilo prosječno 175 plaćenih sati, što je 0,6 posto više nego u lipnju. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodnom prijevozu (186), a najmanji u socijalnoj skrbi bez smještaja (161).

Tagovi: prosječna plaća, prosječna neto plaća
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE