GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi fiskalni poticaji Amerikancima već ovoga vikenda na bankovnim računima

Prvi fiskalni poticaji Amerikancima već ovoga vikenda na bankovnim računima
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz / H

WASHINGTON - Amerikanci će prve izravne isplate iz programa fiskalnih poticaja vrijednog 1.900 milijardi dolara, koji je usvojen ovoga tjedna u Kongresu, već ovog vikenda dobiti na svoje bankovne račune, objavio je u petak odjel riznice i unutrašnjih prihoda američkog ministarstva financija.

Prva tranša od 1.400 dolara poticaja obrađena je u petak, a dodatne velike serije isplata slat će se izravno kao depoziti ili poštom kao čekovi ili na debitne kartice u idućim tjednima, kazali su dužnosnici.

Četveročlana obitelj, s godišnjim primanjima do 150.000 američkih dolara, dobit će 5.600 američkih dolara. Za razliku od prva dva isplaćena poticaja, koja su bila ograničena na djecu mlađu od 17 godina, ovaj će krug poticaja ići za sve uzdržavane članove obitelji, uključujući studente, odrasle osobe s invaliditetom, roditelje i bake i djedove.

Dužnosnici tog odjela ističu da porezni obveznici ne trebaju ništa poduzeti kako bi primili uplatu, a ona će se temeljiti na poreznim prijavama za 2019. ili 2020., ovisno o tome koja je posljednja podnesena ili podacima koje su porezni obveznici prošle godine dostavili poreznim vlastima.

"Cilj je sve obaviti što je brže moguće", poručio je jedan od dužnosnika.

Administracija predsjednika Joe Bidena ističe da će isplate poticaja iz paketa fiskalnih poticaja koji je ovoga tjedna usvojen u Kongresu, i druge predviđene mjere, potaknuti gospodarski rast i pomoći Amerikancima pogođenim pandemijom covid-19, koja i dalje svakodnevno oduzima 1.400 života u SAD-u.

Gotovo 160 milijuna američkih kućanstava primit će oko 400 milijardi američkih dolara izravnih isplata od po 1.400 američkih dolara po osobi, i to onima koji zarađuju do 75.000 američkih dolara godišnje, odnosno parovima koji zarađuju do 150.000 američkih dolara. Oni koji zarade više, ali manje od 80.000 dolara ili 160.000 dolara po paru, dobit će smanjene iznose poticaja.

Tagovi: fiskalni poticaji, Bidenov paket, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE