GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samo pravna sigurnost i prava porezna politika mogu dovesti više stranih investitora

Samo pravna sigurnost i prava porezna politika mogu dovesti više stranih investitora
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2018 / 12:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U organizaciji Udruženja stranih ulagača i Deloittea, te uz visoko prokroviteljstvo Predsjednice  Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, danas je održana međunarodna konferencija «Investicije u Hrvatskoj: Potencijali i Realnost». 

Otvorenju skupa nazočili su načelnica Odjela za opću pravosudnu politiku i vladavinu prava iz Glavne uprave Europske komisije Niovi Ringou, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva pravosuđa RH Josip Salapić, savjetnik predsjednika Vlade RH Tomislav Pokaz, predsjednik CRANE-a i izaslanik Predsjednice RH Davorin Štetner i brojni drugi gosti.

Nakon uvodnih govora uslijedila su tri izlaganja s naglaskom na bitne promjene i iskorake koje Hrvatska treba učiniti na području pravne sigurnosti i porezne politike. Ključni naglasak je na stabilnosti pravnog sustava, konzistentnom provođenju zakona te izradi poreznog sustava koji je primjeren hrvatskom gospodarstvu i njegovom budućem rastu.

Nakon prezentacija održan je glavni panel na kojem su sudjelovali načelnica Odjela za opću pravosudnu politiku i vladavinu prava iz Glavne uprave Europske komisije Niovi Ringou, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva pravosuđa RH Josip Salapić, predsjednik Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec, partnerica iz Deloitta Helena Schmidt, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva Regionalna razvojne agencija Međimurje Jako Horvat i direktor Kaspar papira Davor Belić.

Konferencija je zaključena s usporednom analizom Hrvatske sa zemljama EU te zemljama srednje i jugoistočne Europe. Područja koja su identificirana za poboljšanje investicijske klime su smanjenje poreza na dohodak i poreza na dobit, porezne olakšice za ulaganja u istraživanje i razvoj, IT sektor i druge strateške sektore pojedine zemlje, proaktivna državna politika u privlačenju stranih ulaganja i poslovno-politička stabilnost u cjelini.

Uz predstavnike Vlade Republike Hrvatske, državnih institucija i vodećih investitora, konferencija je privukla veliki broj predstavnika diplomatskog zbora, medija i poslovne zajednice iz Hrvatske i inozemstva. 

Tagovi: pravna sigurnost, porezna politika, strani investitori, strane investicije
PROČITAJ I OVO
U Sloveniji krajem srpnja 21 posto manje nezaposlenih nego lani
TRŽIŠTE RADA
U Sloveniji krajem srpnja 21 posto manje nezaposlenih nego lani
LJUBLJANA - U Sloveniji je krajem srpnja bilo 70.655 nezaposlenih, što je za 21 posto manje nego u srpnju 2020. te 0,6 posto manje nego u lipnju ove godine, a nezaposlenost se i dalje smanjuje svugdje, osim na području Ptuja i Trbovlja, podaci su slovenskog zavoda za zapošljavanje objavljeni u srijedu.
Promet u EU maloprodaji u lipnju porastao 5,3 posto
MALOPRODAJA
Promet u EU maloprodaji u lipnju porastao 5,3 posto
ZAGREB - Promet u maloprodaji u Europskoj uniji (EU) u ovogodišnjem lipnju porastao je za 5,3 posto u odnosu na isti mjesec godinu dana ranije, a Hrvatska je među članicama s najvišom stopom rasta, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Eurostata.
Dug Crne Gore 87,39 odsto BDP-a
DRZAVNI DUG
Dug Crne Gore 87,39 odsto BDP-a
PODGORICA - Ukupan državni dug Crne Gore iznosio je na kraju juna ove godine 3,66 milijardi evra ili 87,39 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazuju podaci objavljeni na sajtu Vlade Crne Gore.
Rekordan broj novih radnih mjesta u Austriji, ali i 344.000 nezaposlenih
NEZAPOSLENOST
Rekordan broj novih radnih mjesta u Austriji, ali i 344.000 nezaposlenih
BEČ - Nakon teškog razdoblja, uzrokovanog pandemijom, u Austriji je vidljiv pozitivan trend na tržištu rada, jer nezaposlenost pada, a broj radnih mjesta raste.
Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini nije se mijenjao
TREND
Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini nije se mijenjao
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u lipnju ove godine pao je za 0,1 posto u odnosu na svibanj, dok je prema lipnju prošle godine zadržao istu razinu, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE