GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef Siemensa: Kina se vrlo brzo oporavila

Šef Siemensa: Kina se vrlo brzo oporavila
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 21:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Poslovne aktivnosti u Kini brzo su se oporavile od početka zdravstvene krize koja se odnosi na koronavirus, izjavio je u četvrtak glavni izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser.

„Kina se vrlo brzo uspjela oporaviti od nastanka krize. U našem poslovanju Kina je zapravo važnija u odnosu na prošlogodišnje razdoblje, tako da smo vidjeli veću razinu potražnje nego što smo vidjeli prije krize ", rekao je Joe Kaeser, izvršni direktor tvrtke Siemens, za CNBC.

Između travnja i lipnja, kineske su narudžbe porasle za 6% u odnosu na godinu ranije. Sve ostale regije u kojima Siemens posluje, osim Njemačke, u istom su razdoblju zabilježile pad broja narudžbi.

Siemens je u četvrtak izvijestio o neto dobiti od 535 milijuna eura (635 milijuna dolara) za tri mjeseca do lipnja. To predstavlja pad od 53% u odnosu na godinu prije. Unatoč izazovnom ekonomskom okruženju, Siemens je također rekao kako su viši porezi na dohodak pridonijeli padu dobiti.

Tagovi: Joe Kaeser, kineska ekonomija, Siemens, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
Ukupan državni dug Crne Gore 3,66 milijardi eura
DUG
Ukupan državni dug Crne Gore 3,66 milijardi eura
PODGORICA - Ukupan državni dug, bez depozita, na dan 30.6.2020. godine iznosio je 3,664 milijarde eura ili 79,54 odsto bruto domaćeg proizvoda.
Onlajn misija MMF 5. oktobra u Srbiji
MMF-SRBIJA
Onlajn misija MMF 5. oktobra u Srbiji
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda održaće virtuelne sastanke sa srpskim vlastima u periodu od 5. do 16. oktobra, na petom i poslednjem pregledu u okviru Instrumenta za koordinaciju politika, najavio je danas šef Kancelarije MMF - a u Srbiji Sebastijan Sosa.
Državne financije iduće godine poprilično ovise o povlačenju novca iz EU
PRORAČUN
Državne financije iduće godine poprilično ovise o povlačenju novca iz EU
ZAGREB - Uz gospodarski oporavak, presudan utjecaj na kretanje proračuna imat će povlačenje novca iz europskih fondova, uključujući i novi instrument Nove generacije, ne samo u idućoj godini, već tijekom cijelog projiciranog razdoblja do 2023. godine.
Agencija Fitch zadržala kreditni rejting Srbije
REJTING
Agencija Fitch zadržala kreditni rejting Srbije
BEOGRAD - Rejting agencija Fitch Ratings zadržala je kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti na nivou od BB+, uz stabilne izglede za njegovo dalje povećanje, zahvaljujući dobrim ekonomskim pokazateljima Srbije koji su zadržani i tokom pandemije virusa COVID-19, saopštila je u petak uveče Narodna banka Srbije (NBS).
MMF: Izgledi za globalno gospodarstvo manje sumorni nego u lipnju
POBOLJŠANJE
MMF: Izgledi za globalno gospodarstvo manje sumorni nego u lipnju
WASHINGTON - Izgledi za globalno gospodarstvo nisu tako sumorni kao što se procjenjivalo prije tri mjeseca, izjavio je dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ukazujući na bolje od očekivanih pokazatelje iz razvijenih gospodarstava i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE