GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visoka cijena rada i nedostatak radne snage postaju vodeći izazovi za poslovanje kompanija

Visoka cijena rada i nedostatak radne snage postaju vodeći izazovi za poslovanje kompanija
IZAZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 10:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nedostatak radne snage i visoka cijena rada ključni su izazovi koje se nalaze pred kompanijama, a rast cijene rada utječe na preseljenje proizvodnje pojedinih industrija primjerice iz zapadne i južne Europe u druge regije u kojima su troškovi rada bitno niži.

Pokazalo je to istraživanje konzultantske kuće Horváth provedeno među top menadžmentom kompanija iz 19 zemalja svijeta (većinom stacioniranih u Europi) i 13 različitih industrija, od kojih većina ostvaruje godišnji prihod od milijardu eura ili više, te zapošljava više od 1000 ljudi. Ispitanici predviđaju rast cijene rada u prosjeku za 7,5 posto.

Pred kompanijama je transformacija potaknuta ubrzanom digitalizacijom, postizanjem održivosti i u konačnici profitabilnosti poslovanja, no ispitani menadžeri se slažu da dugoročno uspješno poslovanje kompanija ovisi primarno o upravljanju ljudskim resursima. Ispitanici su prepoznali važnost ulaganja u prepoznatljivost poslodavca na tržištu rada, ali i korporativnu kulturu kao presudne faktore za privlačenje novih zaposlenika i zadržavanje postojećih.

“Sve će se više kompanije suočavati s nedostatkom kvalificirane radne snage, što je rezultat implementacije novih tehnoloških rješenja u poslovne procese s jedne strane i odlaska “baby boomer” generacije s tržišta rada s druge strane. S obzirom na visoku cijenu rada, istraživanje je pokazalo da trećina kompanija koja se bavi proizvodnjom, zbog visoke cijene rada planira smanjiti broj radnika u Zapadnoj i Južnoj Europi, a povećati ga u regijama gdje je cijena rada niža. Također, poslodavci su kao vodeće teme naveli i uvođenje novih modela suradnje unutar poslovnih procesa, fleksibilnost u radu i učenje novih vještina”, objasnila je Maria Boldor iz konzultantske kuće Horváth.

Očekuje se da će kompanije nastaviti jačati lokalizaciju svoje proizvodnje zbog geopolitičkih napetosti, a posebno se lokalizacija proizvodnje očekuje u automobilskoj industriji, koja još uvijek osjeća posljedice pandemije.

Svi ispitanici su izdvojili digitalizaciju i kibernetičku sigurnost kao važne teme, no vidljivo je da njihov značaj opada, s obzirom da su većim dijelom kompanije posljednjih godina značajno ulagale u kibernetičku sigurnost, pa je i broj uspješno prevedenih cyber-napada, tvrde ispitani, u padu.

Tagovi: Horvath, izazovi, tržište rada, radna snaga, radnici
PROČITAJ I OVO
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAPOSLENOST
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku je pao i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, u usporedbi s veljačom manji je za 0,1 posto, dok je u u odnosu na ožujak lani pao za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
LOŠIJE
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
BERLIN - Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) ponovno je naniže revidirala svoju prognozu gospodarskog rasta u Njemačkoj i sada vidi samo minijaturni rast od 0,2% za ovu godinu.
Turska obustavlja trgovinu s Izraelom zbog rata u Gazi
POTEZI
Turska obustavlja trgovinu s Izraelom zbog rata u Gazi
ANKARA - Nakon što je Izrael spriječio zračnu dostavu turske pomoći u Gazu, turska vlada je odlučila prekinuti svu trgovinu s Izraelom.
Snažan rast trgovine na malo nastavljen i u ožujku
MALOPRODAJA
Snažan rast trgovine na malo nastavljen i u ožujku
ANALIZA - U skladu s našim očekivanjima, snažan godišnji rast prometa u trgovini na malo nastavio se i u ožujku, unatoč smanjenju na mjesečnoj razini.
Njemački BDP blago porastao u prvom kvartalu
BLAGI RAST
Njemački BDP blago porastao u prvom kvartalu
BERLIN - Bruto domaći proizvod Njemačke porastao je u prvom tromjesečju 2024. za 0,2 posto u odnosu na prethodno, izvijestio je u utorak Savezni ured za statistiku na temelju preliminarnih podataka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE