GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završila era fleksibilnog rada? Jedan podatak s LinkedIna sugerira da je tako

Završila era fleksibilnog rada? Jedan podatak s LinkedIna sugerira da je tako
RAD NA DALJINU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2022 / 07:54
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Oni koji su se navikli na fleksibilan rad uskoro bi se mogli probuditi u sasvim drugačijem okruženju.

Količina oglasa za posao na daljinu objavljenih na LinkedInu pada, prema novim podacima koje je objavila ova platforma. U SAD-u je, primjerice, udio objava s udaljenim ulogama pao za 5 postotnih bodova od travnja, kada su dosegli vrhunac s 20% objava.

Iako je to još uvijek puno više od prosjeka prije pandemije od 2%, to je oštra suprotnost onome što zaposlenici žele, rekao je Josh Graff, direktor za regije EMEA i LATAM u LinkedInu, za CNBC.

"Profesionalci sada vrlo visoko cijene fleksibilnost na radnom mjestu - ona se stalno navodi među najvažnijim prioritetima za zaposlenike nakon naknade, zajedno s razvojem vještina i ravnotežom između poslovnog i privatnog života", rekao je.

Unatoč padu poslova na daljinu u SAD-u, ti oglasi još uvijek primaju više od polovice ukupnih prijava od rujna, pokazuju podaci LinkedIna.

Istraživanje pokazuje da zemlje diljem svijeta slijede sličan obrazac - u Ujedinjenom Kraljevstvu poslovi na daljinu čine 14,6% prilika, ali dobivaju 20,2% ukupnih prijava, au Indiji se 11,3% dostupnih uloga na daljinu šalje 20,3% životopisi.

Prema anketi koju je objavio LinkedIn uz podatke o mogućnostima zapošljavanja na daljinu, odmak od njih povezan je s trenutnom gospodarskom situacijom.

Šezdeset i osam posto anketiranih rukovoditelja reklo je da su zabrinuti da će tekuća neizvjesnost oko ekonomske stabilnosti i nadolazeća recesija natjerati njihove tvrtke da ponište barem dio napretka postignutog prema fleksibilnom radu tijekom pandemije koronavirusa.

"Širom svijeta vidimo sporo zapošljavanje i tvrtke zamrzavaju zapošljavanje zbog ekonomske neizvjesnosti, s poslovnim vođama pod velikim pritiskom da upravljaju troškovima i povećaju produktivnost", objasnio je Graff.

“Tamo gdje je pandemija dovela do pomaka prema fleksibilnom radu i inicijativama za podršku zaposlenicima, ravnoteža snaga sada se vraća natrag na poslodavce”, dodao je.

Fleksibilan rad nije jedina povlastica zaposlenika pogođena trenutnim gospodarskim previranjima, pokazalo je istraživanje. 74% rukovoditelja reklo je da će razvoj vještina možda morati biti u drugom planu, dok je 75% reklo da bi dobrobit zaposlenika vjerojatno bila manji prioritet.

YouGov je u ime LinkedIna ispitao blizu 3000 rukovoditelja na razini C u tvrtkama s najmanje 1000 zaposlenika i minimalnim godišnjim prometom od najmanje 250 milijuna funti (288,3 milijuna dolara) kako bi prikupio ove uvide.

Tagovi: rad na daljinu, rad od kuće, fleksibilan rad
PROČITAJ I OVO
Bundesbank predviđa da će njemačka ekonomija ubrzati u drugom kvartalu
PROGNOZE
Bundesbank predviđa da će njemačka ekonomija ubrzati u drugom kvartalu
BERLIN - Ekonomski izgledi Njemačke postupno se poboljšavaju, navodi Bundesbank.
Srbija će uskoro imati suficit u trgovini s Njemačkom
SRBIJA-NJEMAČKA
Srbija će uskoro imati suficit u trgovini s Njemačkom
BEOGRAD - Njemačko-srpska gospodarska komora provela je tijekom veljače i ožujka ove godine istraživanje o gospodarskom okruženju u Srbiji među kompanijama članicama Komore.
Realan godišnji rast prosječne neto plaće 10%
PLAĆE
Realan godišnji rast prosječne neto plaće 10%

ANALIZA - Prema podacima DZS-a, u ožujku je nastavljen i nominalan i realan rast prosječnih mjesečnih isplaćenih bruto i neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama na godišnjoj razini.

Inflacija u Britaniji usporila u travnju
USPORAVANJE
Inflacija u Britaniji usporila u travnju
LONDON - Inflacija u Ujedinjenom Kraljevstvu usporila je na godišnju stopu od 2,3% zbog nižih troškova energije, najniže u gotovo tri godine i bliže cilju Banke Engleske od 2%.
Plenković o DP-ovoj najavi rebalansa proračuna: Doći će do određenih prilagodi
PREMIJER
Plenković o DP-ovoj najavi rebalansa proračuna: Doći će do određenih prilagodi
BJELOVAR - Premijer Andrej Plenković u Bjelovaru je na HDZ-ovom skupu za europske izbore, a trebao je i obići radove na brzoj cesti dionice DC 12 Farkaševec - Bjelovar, no to je odgođeno zbog loših vremenskih prilika. Dao je i izjavu za medije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE