GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa
JANAF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 14:52
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru Jadranskog naftovoda d.d. da predsjednik Uprave ostane Stjepan Adanić i to do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, a najduže šest mjeseci, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda Adanića je, naime, na prijedlog Vlade, 25. rujna 2020. imenovao predsjednikom Uprave na šestomjesečno razdoblje. Adanić je na to mjesto došao nakon opoziva Dragana Kovačevića zbog afere "Janaf".

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana, a novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva imenovan je Tomislav Ćorić.

Na osobni zahtjev razriješeni su članovi Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje Tihomir Tomčić i Ninoslav Šćukanec Schmidt.

Ana Odak razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, imenovana je Spomenka Đurić.

Stipe Župan imenovan je predsjednikom, a Jadranka Groška Kardum i Mario Jurišić članovima Nadzornog odbora Hrvatske agencije za osiguranje depozita kao specijalizirane financijske institucije koja nastavlja rad umjesto ranije Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za mobilnost i programe Europske unije: Ivan Milanović Litre, Mihaela Adamović Radolfi, Kristina Gerber Sertić, Goran Cvek, Ivan Katavić, Milan Pelc i Mario Vučić. Novim predsjednikom tog Upravnog vijeća ponovno je imenovan Ivan Milanović Litre, a članovima Dijana Mandić, Valentina Cesar, Filip Malinar i Manda Japunčić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za obrazovanje i znanost, za mlade, za financije te na prijedlog službenika i namještenika Agencije.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u vježbama upravljanja u krizama kao i odluku o davanju suglasnosti Glavnoj državnoj odvjetnici RH za davanje punomoći.

Tagovi: Stjepan Adanić, Dragan Kovačević, Spomenka Đurić, Ana Odak, Janaf, Jadranski naftovod, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Benzin pojeftinjuje, dizel poskupljuje
CIJENE GORIVA
Benzin pojeftinjuje, dizel poskupljuje

ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva na hrvatskim crpkama.

Cijene nafte pale prema 68 dolara, trgovce brine širenje zaraze u Aziji
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale prema 68 dolara, trgovce brine širenje zaraze u Aziji
LONDON - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 68 dolara pod pritiskom rasta broja novozaraženih u Aziji, koji je zasjenio otvaranje pojedinih europskih gospodarstava.
Brnabić i Višković položili kamen temeljac za izgradnju HE Buk Bijela na Drini
PROJEKTI
Brnabić i Višković položili kamen temeljac za izgradnju HE Buk Bijela na Drini
FOČA - Premijeri Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Radovan Višković, položili su danas kod Foče kamen-temeljac za izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela" na reci Drini.
Krčki terminal: Pristao šesti tanker za LNGP
LNG
Krčki terminal: Pristao šesti tanker za LNGP
OMIŠALJ - Na terminal za prihvat ukapljenog prirodnog plina (LNG) u Omišlju koncem proteklog tjedna pristao je šesti po redu tanker za LNG pod nazivom Kinisis.
Cijene nafte porasle treći tjedan zaredom
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle treći tjedan zaredom

LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer se očekuje da će s oporavkom gospodarstava od koronakrize ojačati potražnja za 'crnim zlatom'.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE