GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa
JANAF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 14:52
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru Jadranskog naftovoda d.d. da predsjednik Uprave ostane Stjepan Adanić i to do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, a najduže šest mjeseci, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda Adanića je, naime, na prijedlog Vlade, 25. rujna 2020. imenovao predsjednikom Uprave na šestomjesečno razdoblje. Adanić je na to mjesto došao nakon opoziva Dragana Kovačevića zbog afere "Janaf".

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana, a novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva imenovan je Tomislav Ćorić.

Na osobni zahtjev razriješeni su članovi Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje Tihomir Tomčić i Ninoslav Šćukanec Schmidt.

Ana Odak razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, imenovana je Spomenka Đurić.

Stipe Župan imenovan je predsjednikom, a Jadranka Groška Kardum i Mario Jurišić članovima Nadzornog odbora Hrvatske agencije za osiguranje depozita kao specijalizirane financijske institucije koja nastavlja rad umjesto ranije Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za mobilnost i programe Europske unije: Ivan Milanović Litre, Mihaela Adamović Radolfi, Kristina Gerber Sertić, Goran Cvek, Ivan Katavić, Milan Pelc i Mario Vučić. Novim predsjednikom tog Upravnog vijeća ponovno je imenovan Ivan Milanović Litre, a članovima Dijana Mandić, Valentina Cesar, Filip Malinar i Manda Japunčić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za obrazovanje i znanost, za mlade, za financije te na prijedlog službenika i namještenika Agencije.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u vježbama upravljanja u krizama kao i odluku o davanju suglasnosti Glavnoj državnoj odvjetnici RH za davanje punomoći.

Tagovi: Stjepan Adanić, Dragan Kovačević, Spomenka Đurić, Ana Odak, Janaf, Jadranski naftovod, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Norveška povećava izvoz plina u Europu
PLIN
Norveška povećava izvoz plina u Europu
OSLO - Norveška će dopustiti energetskoj kompaniji Equinor i njezinim partnerima da povećaju izvoz plina s dva polja na moru u sljedećih 12 mjeseci u kontekstu zabrinutosti zbog niskih europskih zaliha koje su potaknule skok cijena.
Cijene nafte porasle drugi tjedan zaredom, više od 3 posto
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle drugi tjedan zaredom, više od 3 posto
ZAGREB - Cijene nafte na svjetskom tržištu porasle su i prošloga tjedna, drugoga zaredom, i kreću se oko najviših razina u više od mjesec dana jer se oporavak proizvodnje od uragana u Meksičkom zaljevu odvija sporije nego što se očekivalo.
Cijene goriva najveći krivac za rast inflacije
RAST CIJENA
Cijene goriva najveći krivac za rast inflacije
ZAGREB - Hrvatska je u kolovozu zabilježila najvišu stopu inflacije u gotovo deset godina – cijene su porasle 3,1 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, a viša stopa inflacije od 3,3 posto zabilježena je u travnju 2013.
U tranzitu kroz Sloveniju do goriva ipak bez covid potvrde
GORIVO
U tranzitu kroz Sloveniju do goriva ipak bez covid potvrde
LJUBLJANA - Putnici u tranzitu kroz Sloveniju smiju natočiti gorivo u svoje vozilo bez pokazivanja covid potvrde ako zemlju napuste u roku od 12 sati, novom odlukom vlade koja ih je izuzela od novih restrikcija kojima se potiče cijepljenje.
Biden pozvao svjetske čelnike da smanje emisije metana
POZIV
Biden pozvao svjetske čelnike da smanje emisije metana
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je svjetske čelnike u petak da se pridruže SAD-u i Europskoj uniji u borbi za smanjenje emisija metana, nadajući se da će to dati zamaha prije međunarodnog samita o klimatskim promjenama sljedeći mjesec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE