GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benzin od sutra jeftiniji za 97 lipa po litri, dizel za 75 lipa

Benzin od sutra jeftiniji za 97 lipa po litri, dizel za 75 lipa
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2022 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Cijena osnovnog benzina eurosuper 95 od sutra će biti 9,63 kune po litri, što je 97 lipa manje nego sada, dok će cijena osnovnog eurodizela iznositi 10,84 kune, što je smanjenje za 75 lipa po litri, utvrdila je Vlada koja je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak donijela uredbu o najvišim maloprodajnim cijenama derivata.

Kako su izvijestili iz Vlade, od sutra pa u idućih 14 dana, cijena osnovnog benzina, eurosupera 95 iznosit će 9,63 kuna po litri, što je smanjenje od 97 lipa po litri, a osnovni će eurodizel pojeftiniti za 75 lipa i litra će se prodavati po 10,84 kune.

Od sutra će za 75 lipa po litri pojeftiniti i plavi dizel, kojemu će tako nova cijena iznositi 7,20 kuna.

Cijena ukapljenog naftnog plina (UNP) bit će niža za 62 lipe pa je nova cijena UNP-a za spremnike 9,24 kune po kilogramu, a UNP-a za boce 13,49 kuna po kilogramu.

Iz Vlade navode i kako bi bez njene intervencije te kada bi se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formirale, cijena osnovnog benzina bila 11,45 kuna po litri, dizela 12,83 kuna, plavog dizela 8,10 kuna, dok bi spremnik UNP-a koštao 11,09 kuna po kilogramu, a UNP-a za boce bi iznosila 15,82 kune po kilogramu.

Tagovi: cijene goriva, gorivo, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE