GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine

Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 20:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u petak zaključkom predložila Glavnoj skupštini Ine da se zbog isteka mandata produži izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora, a donesen je i zaključak u vezi s Programom restrukturiranja Đuro Đaković Grupe.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora toga Društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat 18. lipnja 2021. Istovremeno, Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže se izbor Damira Vanđelića za predsjednika Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 18. lipnja 2021., priopćeno je iz Vlade

Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnje članice Nadzornog odbora Kate Sušac. Istovremeno se predlaže izbor Darija Matanovića, Mirjane Čižmešije i Marina Vukovića za članove Nadzornog odbora toga Društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci 21. lipnja 2021.

Razriješena je dosadašnja članica Hrvatskog povjerenstva za suradnju s Organizacijom Ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO) Zdravka Bušić, a novim članom imenovan je Frano Matušić, kao predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Državne škole za javnu upravu dr.sc. Mirko Klarić, dr.sc. Ivan Koprić, Tena Mišetić i Ivana Vukov. Novim članovima Upravnog vijeća imenovani su Ivana Vukov, Ivan Koprić, Mirko Klarić i Marko Turudić.

Upravnom sudu u Zagrebu Vlada je uputila odgovor u upravnom sporu protiv Rješenja tuženice Vlade Republike Hrvatske.

Donesen je Zaključak o daljnjim aktivnostima vezano za Program restrukturiranja društva Đuro Đaković Grupa d.d., Slavonski Brod. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Na zatvorenome dijelu današnje, 63. sjednice Vlade usvojena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 18. lipnja 2021., Vijeće za vanjske poslove (FAC), 21. lipnja 2021. i Vijeće za opće poslove (GAC), 22. lipnja 2021.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, navodi se, uz ostalo, u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.

Tagovi: Luka Burilović, Damir Vanđelić, kompanija Ina, Damir Mikuljan
PROČITAJ I OVO
Poništena dozvola Mirzi Teletoviću za malu hidroelektranu na Doljanki
PROBLEMI
Poništena dozvola Mirzi Teletoviću za malu hidroelektranu na Doljanki
SARAJEVO - Kantonalni Sud u Sarajevu poništio je okolišnu dozvolu za malu hidroelektranu Zlate na rijeci Doljanki vlasnika Mirze Teletovića, proslavljenog bh. košarkaša i čelnika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.
Cijene nafte ojačale očekivanjem veće potražnje i procijepljenosti
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ojačale očekivanjem veće potražnje i procijepljenosti
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima jer investitori očekuju da će se potražnja povećati, uzdajući se u rast procijepljenosti i smanjenje utjecaja pandemije na potražnju.
Potpisani ugovori za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama
UGOVORI
Potpisani ugovori za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama
ZAGREB - U Hrvatskim vodama u utorak su dodijeljeni ugovori na temelju poziva "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ vrijedni 326,3 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekata koji će se provesti iznosi 672 milijuna kuna.
Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera, ali i kotlova
POTICAJI
Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera, ali i kotlova
ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša će po novom sufinancirati kupnju kondenzacijskih bojlera i građanima Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije čiji su objekti oštećeni u potresima te kupnju kondenzacijskih kotlova.
Pad cijena nafte potaknut širenjem virusa i zabrinutošću za kineski uvoz
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad cijena nafte potaknut širenjem virusa i zabrinutošću za kineski uvoz
LONDON - Cijene nafte pale su na početku tjedna na međunarodnim tržištima ispod 74 dolara, zbog zabrinutosti za potražnju u uvjetima širenja covida 19 i promjena zakona o uvozu u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE