GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine

Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 20:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u petak zaključkom predložila Glavnoj skupštini Ine da se zbog isteka mandata produži izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora, a donesen je i zaključak u vezi s Programom restrukturiranja Đuro Đaković Grupe.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora toga Društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat 18. lipnja 2021. Istovremeno, Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže se izbor Damira Vanđelića za predsjednika Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 18. lipnja 2021., priopćeno je iz Vlade

Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnje članice Nadzornog odbora Kate Sušac. Istovremeno se predlaže izbor Darija Matanovića, Mirjane Čižmešije i Marina Vukovića za članove Nadzornog odbora toga Društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci 21. lipnja 2021.

Razriješena je dosadašnja članica Hrvatskog povjerenstva za suradnju s Organizacijom Ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO) Zdravka Bušić, a novim članom imenovan je Frano Matušić, kao predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Državne škole za javnu upravu dr.sc. Mirko Klarić, dr.sc. Ivan Koprić, Tena Mišetić i Ivana Vukov. Novim članovima Upravnog vijeća imenovani su Ivana Vukov, Ivan Koprić, Mirko Klarić i Marko Turudić.

Upravnom sudu u Zagrebu Vlada je uputila odgovor u upravnom sporu protiv Rješenja tuženice Vlade Republike Hrvatske.

Donesen je Zaključak o daljnjim aktivnostima vezano za Program restrukturiranja društva Đuro Đaković Grupa d.d., Slavonski Brod. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Na zatvorenome dijelu današnje, 63. sjednice Vlade usvojena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 18. lipnja 2021., Vijeće za vanjske poslove (FAC), 21. lipnja 2021. i Vijeće za opće poslove (GAC), 22. lipnja 2021.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, navodi se, uz ostalo, u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.

Tagovi: Luka Burilović, Damir Vanđelić, kompanija Ina, Damir Mikuljan
PROČITAJ I OVO
Razbuktavanje pandemije zakočit će švicarsku ekonomiju na kraju godine
NAFTNO TRŽIŠTE
Razbuktavanje pandemije zakočit će švicarsku ekonomiju na kraju godine
ZUERICH - Švicarsko gospodarstvo u trećem je tromjesečju blago usporilo, objavila je u petak vlada, predviđajući da će rasplamsavanje pandemije koronavirusa na pragu zime zakočiti gospodarstvo na kraju godine.
Cijene nafte potonule ispod 78 dolara, trgovce zabrinula nova varijanta virusa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte potonule ispod 78 dolara, trgovce zabrinula nova varijanta virusa
LONDON - Cijene nafte potonule su u petak na međunarodnim tržištima ispod 78 dolara budući da trgovci strahuju da bi nova varijanta koronavirusa mogla zakočiti oporavak gospodarstva i potražnje za naftom i rezultirati značajnijim viškom u opskrbi.
Cijene nafte kliznule prema 82 dolara, fokus na proizvođačima
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte kliznule prema 82 dolara, fokus na proizvođačima
LONDON - Cijene nafte kliznule su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 82 dolara nakon procjene velikih proizvođača da će odluka uvoznika o puštanju u promet nafte iz strateških rezervi rezultirati viškom u opskrbi.
Država i većinski udjel u Ini? Bolje ne
INA-MOL-VLADA
Država i većinski udjel u Ini? Bolje ne
ZAGREB - Posljednjih se tjedana ponovno aktualizirala priča o mogućem preuzimanju MOL-ova udjela u Ini u režiji države. Riječ je o sad već pet godina staroj najavi premijera Plenkovića.
HEP Toplinarstvo u Osijeku provodi EU projekt vrijedan 79 milijuna kuna
PROJEKTI
HEP Toplinarstvo u Osijeku provodi EU projekt vrijedan 79 milijuna kuna
OSIJEK - HEP-Toplinarstvo predstavilo je u četvrtak projekt "Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek", ukupno vrijedan 78,91 milijun kuna od čega je 46,01 milijuna kuna bespovratna novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izvijestili su iz HEP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE