GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene barela nafte porasle za više od dva dolara

Cijene barela nafte porasle za više od dva dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2022 / 20:41
Autor: SEEbiz / H
LONDON – Cijene nafte u četvrtak su na međunarodnim tržištima poskupile više od 2 dolara po barelu, nastavivši uspon drugi dan zaredom, poduprte smanjenim zalihama sirove nafte i rastom potražnje za benzinom u SAD-u.

Cijena barela nafte na londonskom tržištu porasla je 2,09 dolara, na 108,71 dolar, nakon što u srijedu ojačala za 2,22 dolara.

Na američkom je tržištu barel poskupio 2,36 dolara, na 99,62 dolara, nakon jučerašnjeg rasta od 2,28 dolara.

"Jučerašnji rast svjetskih tržišta dionica, nakon povećanja kamatnih stopa američke središnje banke Feda te popuštanje tečaja dolara, poduprli su cijene nafte. Tome u prilog idu i službeni tjedni podaci američke vlade o zalihama goriva", rekao je Tamas Varga iz PVM Oil Associatesa.

Zalihe sirove nafte u SAD-u, naime, pale su u prošlom tjednu za 4,5 milijuna barela, dok je potražnja za benzinom u SAD-u porasla za 8,5 posto, pokazuju podaci američke vlade.

U odvojenom je izvješću Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) danas objavila da je barel košarice nafte njezinih članica u srijedu stajao 108,11 dolara, što znači da je oslabio 1,25 dolara u odnosu na prethodni radni dan.

Tagovi: nafta, cijene nafte, Brent nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Mihajlović: Napravili smo grešku što smo NIS prodali Gazpromu
STAVOVI
Mihajlović: Napravili smo grešku što smo NIS prodali Gazpromu
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je pitanje sigurnog snabdevanja energijom kritično u čitavoj Evropi i prioritet svake vlade u ovom trenutku jeste da obezbedi energetsku sigurnost.
Bačić: Sutra smjena tri člana Uprave Ine
DOGOVOR
Bačić: Sutra smjena tri člana Uprave Ine
ZAGREB - Nakon sastanka parlamentarne većine predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je kako će u srijedu biti razriješena dosadašnja tri i imenovana tri nova člana Uprave INA-e koji su dobili potporu, kao i da su se suglasili oko toga da je potrebno provesti raspravu o promjeni modela upravljanja.
Nitko ne zna otkud oštećenje na Sjevernom toku
MISTERIJ
Nitko ne zna otkud oštećenje na Sjevernom toku
BERLIN - Kremlj je u utorak objavio da ne odbacuje mogućnost da je šteta na plinovodima Sjeverni tok u Baltičkom moru nastala sabotažom, dok Europska komisija kaže da je preuranjeno nagađati o uzroku curenja plina u dva plinovoda koji su namijenjeni za dopremu plina iz Rusije u Europu.
Vlada predlaže Marina Zovka za člana Uprave Ine
PRIJEDLOG
Vlada predlaže Marina Zovka za člana Uprave Ine
ZAGREB - Vlada za člana Uprave Ine predlaže Marina Zovka koji je trenutno član Uprave Plinacroa, priopćeno je iz Vlade u utorak.
Švedska upozorila na curenja i u plinovodu Sjeverni tok 1
PLINOVOD
Švedska upozorila na curenja i u plinovodu Sjeverni tok 1
STOCKHOLM - Švedska pomorska uprava u utorak je upozorila na dva curenja na ruskom plinovodu Sjeverni tok 1 u švedskim i danskim vodama, nedugo nakon što je otkriveno curenje na plinovodu Sjeverni tok 2.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE