GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 17:05
Autor: SEEbiz

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

Na londonskom je tržištu nakon podneva cijena barela s rokom isporuke u lipnju bila niža za 33 centa nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 89,79 dolara. U gotovo istom iznosu pojeftinio je na američkom tržištu barel s rokom isporuke u svibnju, kliznuvši na 85,09 dolara.

Trgovci pozorno prate stanje na Bliskom istoku, strahujući od eskalacije sukoba koja bi ugrozila opskrbu.

Iran je najavio odgovor na izraelski napad na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije i prošli vikend poslao je na Izrael stotine dronova i projektila. Izraelska protuzračna obrana presrela je većinu letjelica i projektila, nitko nije poginuo i počinjena je tek ograničena materijalna šteta, prema izraelskim navodima.

Teheran je poručio da odgovor smatra završenim, a američki predsjednik Joe Biden poručio je Tel Avivu da neće sudjelovati u eventualnom izraelskom uzvratu.

Ulagači su zaključili da sukob vjerojatno neće eskalirati u skorije vrijeme.

Tagovi: nafta, cijene nafte, Brent nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 81 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 81 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima iznad 81 dolara budući da trgovci važu naznake jačanja potražnje na pragu ljetne sezone vožnje u SAD-u i pojačani oprez američke središnje banke pri razmatranju troškova zaduživanja.
EU premašio plan o štednji plina
PLIN
EU premašio plan o štednji plina
BRUXELLES - Europska unija smanjila je potrošnju plina više no što je planirala, a Hrvatska je uštedom na razini europskog prosjeka, pokazalo je izvješće Europske komisije.
Solarna elektrana Saraorci puštena u rad
SOLARI
Solarna elektrana Saraorci puštena u rad
SMEDEREVO - U naselju Saraorci pored Smedereva, završena je prva faza radova na izgradnji najveće solarne elektrane u Srbiji ,,Saraorci” čija ukupna snaga u prvoj fazi iznosi 9.86MW (11,8 MWp) dok u je u drugoj fazi predviđena snaga od 1.5MW (1,86 MWp).
Cijene nafte porasle prema 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 83 dolara
NEW YORK - Cijene nafte porasle su na međunarodnim tržištima prema 83 dolara budući da je najava Rusije o smanjivanju opskrbe prevagnula nad signalima američke središnje banke da bi mogla podići troškove zaduživanja ako inflacija ne popusti.
Dioničari Petrola odobrili dividendu od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničari Petrola odobrili dividendu od 1,80 eura
LJUBLJANA - Dioničari Petrola danas su na skupštini u Ljubljani potvrdili prijedlog uprave društva da se od 74,2 milijuna eura bilančne dobiti 74 milijuna eura namijeni za isplatu dividendi, odnosno 1,80 eura bruto po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE