GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte stabilne iznad 56 dolara

Cijene nafte stabilne iznad 56 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak na međunarodnim tržištima iznad razine od 56 dolara budući da je smanjena opskrba iz Libije zbog sukoba neutralizirala zabrinutost zbog širenja koronavirusa i njegovog utjecaja na potražnju.

Na londonskom je tržištu cijena barela bila gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 56,35 dolara. Na američkom se tržištu barelom trgovalo po 16 centi višoj cijeni, od 51,59 dolara.

Na početku tjedna financijska tržišta uzdrmala je zabrinutost da bi širenje koronavirusa moglo prerasti u pandemiju.

Južna Koreja namjerava testirati više od 200 tisuća pripadnica i pripadnika vjerske zajednice među kojima je zabilježen veliki broj zaraženih. Virus se širi i u Europi i na Bliskom Istoku.

Zbog zabrinutosti za potražnju s obzirom na ograničenje kretanja i karantenu u mnogim gradovima cijena barela u Londonu pala je u ovoj godini gotovo 10 dolara.

Protuteža tim bojaznima na tržištima bila je danas gotovo potpuna blokada proizvodnje u Libiji, koja se nadovezuje na koordinirano ograničenje opskrbe iz drugih članica OPEC-a i njihovih saveznica među neovisnim proizvođačima, uključujući Rusiju.

Stanje u Libiji ne pokazuje naznake normalizacije, pa su tako sukobljene strane jučer objavile da do daljnjeg neće sudjelovati u mirovnim pregovorima.

"Čini se da su libijski mirovni pregovori pretrpjeli još jedan udarac, obje su strane poručile da više neće sudjelovati u pregovorima, što signalizira da proizvodnja u toj zemlji u dogledno vrijeme neće biti obnovljena", ističu u izvješću analitičari JBC Energyja.

Potporu cijenama mogla bi pružiti i eventualna odluka OPEC-a i njegovih saveznika o dodatnom ograničenju opskrbe, napominje Reuters.

Ministar energetike Saudijske Arabije izjavio je danas da bi koronavirus trebao zabrinuti OPEC+. Čeka se mišljenje Rusije, koja je poručila da joj treba više vremena da prouči preporuku tehničkog odbora OPEC-a o smanjenju opskrbe za dodatnih 600 tisuća barela dnevno. Trenutno se smanjuje za 1,7 milijuna barela dnevno.

Odvojeno je OPEC jutros na svojim internetskim stranicama objavio da je cijena barela referentne košarice nafte njegovih članica u ponedjeljak iznosila 56,11 dolara, što znači da je pala 2,06 dolara u odnosu na prethodni dan trgovanja.

Tagovi: nafta, barel nafte, Brent nafta, koronavirus, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Radnici i uprava HEP-a doniraju 5,2 milijuna kuna
DONACIJE
Radnici i uprava HEP-a doniraju 5,2 milijuna kuna
ZAGREB - Tvrtke i udruge i dalje doniraju humanitarne akcije pomoći u borbi protiv koronavirusa i saniranja šteta nakon potresa u Zagrebu pa su tako primjerice radnici i menadžment HEP-a donirali 5,2 milijuna kuna.
Cijene nafte pale prema 25 dolara, prevladao strah za potražnju
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale prema 25 dolara, prevladao strah za potražnju
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 25 dolara zbog zabrinutosti za potražnju koja se urušava zbog širenja koronavirusa, potiskujući u drugi plan najavljene poticaje za gospodarstvo.
Rusija želi novi sporazum s OPEC-om
NAFTA
Rusija želi novi sporazum s OPEC-om
MOSKVA - Vodeći proizvođači nafte mogli bi sklopiti novi sporazum za uravnoteženje tržišta ako im se pridruže i druge zemlje, poručio je u razgovoru za Reuters čelnik ruskog državnog stabilizacijskog fonda Kiril Dmitrijev.
Antić: Srbija ima dovoljno struje, energetski sistem stabilan
STRUJA
Antić: Srbija ima dovoljno struje, energetski sistem stabilan
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da u Srbiji više od 60.000 radnika iz energetskog i rudarskog sektora svakog dana radi u tri smene kako bi obezbedili dovoljno struje, dodajući da su i oni, pored zdravstvenih radnika, vojske i policije, prodavaca, naši heroji.
Pad potražnje spustio cijene nafte prema 27 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad potražnje spustio cijene nafte prema 27 dolara

LONDON - Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 27 dolara zbog pada potražnje povezanog sa širenjem koronavirusa koji je potisnuo u drugi plan američke poticaje za gospodarstvo.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE