GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte stabilne iznad 84 dolara

Cijene nafte stabilne iznad 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2021 / 18:20
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima iznad 84 dolara, poduprte snažnom potražnjom kojoj je protuteža bila zabrinutost da će nestašica energenata i dijelova zakočiti oporavak gospodarstva od koronakrize.

Na londonskom je tržištu cijena barela bila gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 84,30 dolara. Značajnijih promjena nije bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 82,42 dolara.

Trgovce je jučer zabrinuo podatak o padu industrijske proizvodnje u SAD-u u rujnu zbog globalne nestašice poluvodiča, koji se nadovezao na usporavanje kineskog rasta u trećem tromjesečju na najnižu razinu u godinu dana.

Pozornost se danas ponovo preusmjerila na snažnu potražnju, dodatno potaknutu prijelazom proizvođača struje i industrije sa skupljeg plina na dizel i mazut i početkom sezone grijanja na sjevernoj hemisferi.

Na sjeveru Kine temperature bi se trebale spustiti blizu nule, prema stranici AccuWeather.com i cijene ugljena u azijskom divu porasle su u utorak čak 7,8 posto.

Vodeći su pak proizvođači nedavno objavili da će u studenome povećati opskrbu za samo 400 tisuća barela dnevno i procjenuje se da bi potražnja na kraju godine trebala nadmašiti ponudu.

Naftne tvrtke u SAD-u još se nisu sasvim oporavile od posljedica uragana na kraju rujna i početku listopada.

Iako još nije sasvim jasno koliko će dugo neravnoteža utjecati na tržište nafte,ž

Tagovi: nafta, Brent nafta, WTI nafta, Morgan Stanley, naftno tržište, OPEC
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE