GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte stabilne na međunarodnim tržištima

Cijene nafte stabilne na međunarodnim tržištima
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak na međunarodnim tržištima, balansirajući između zabrinutosti za potražnju zbog rasta broja oboljelih od koronavirusa u svijetu, te nade u dodatne američke poticajne mjere.

Cijena barela sirove nafte je na londonskom tržištu ostala gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje, na 43,48 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 19 centi nižoj cijeni, od 41,41 dolara.

Američki fiskalni paket koji bi mogao poduprijeti cijene nafte zapeo je u pregovorima između demokrata, a trgovci će također pozorno pratiti naznake sa sastanka središnje američke banke Fed u utorak i srijedu, iako se očekuje da će kamatne stope ostati blizu nule.

Cijena sirove nafta na londonskom tržištu bila je u contangu, tržišnoj slici u kojoj je cijena robe za buduće isporuke viša od cijene na fizičkom tržištu te potiče stvaranje zaliha. Cijene barela za isporuke u rujnu bile su čak 49 centi ispod onih za isporuke u listopadu.

"To sugerira da je smanjivanje prezasićenosti koje smo vidjeli na tržištu donekle olakšalo, a izgledi potražnje su nesigurni zbog ponovnog oživljavanja rasta broja oboljelih od COVID-a 19 u nekim regijama", rekao je Warren Patterson iz ING-a.

Podaci o prošlotjednim zalihama u SAD-u mogli bi pokazati da su zalihe derivata smanjene, a zalihe sirove nafte stablizirane, procijenilo je pet analitičara u Reutersovoj anketi.

U odvojenom je izvješću Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) objavila je da je cijena barela referentne košarice nafte njezinih članica u ponedjeljak iznosila 43,14 38 dolara, te je oslabila 24 centa u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Tagovi: nafta, barel nafte, Brent nafta, koronavirus, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE