GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Corporate Knights: Schneider Electric na vrhu svjetskog poretka u održivosti poslovanja

Corporate Knights: Schneider Electric na vrhu svjetskog poretka u održivosti poslovanja
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 10:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacije, rangiran je vodećom globalnom kompanijom u održivosti poslovanja u prestižnom godišnjem popisu medijske i istraživačke tvrtke Corporate Knights, specijalizirane za mjerenje provođenja održivosti među korporacijama.

„Počašćeni smo i zahvalni što nas je medijska i istraživačka tvrtka Corporate Knights rangirala na prvo mjesto”, izjavio je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik uprave i izvršni direktor kompanije Schneider Electric.

„To je veliko ohrabrenje za sve naše timove i partnere, i veliko priznanje za petnaest godina angažmana tijekom kojih smo se trudili i svijet i našu kompaniju učiniti što više uključivom i ekološki osvještenijom. Održivost je zajedničko putovanje na kojem stalno surađujemo s našim zaposlenicima, partnerima, dobavljačima, korisnicima i zajednicama u kojima radimo. Ovo priznanje je i njihovo priznanje.”

Prvo mjesto na popisu 100 kompanija u svijetu koje prednjače po održivosti poslovanja (Corporate Knights 2021 Global 100 Most Sustainable Corporations) veliki je skok za Schneider Electric, s 29. mjesta prošle godine, i postignuće koje je odraz iznimne dugogodišnje predanosti kompanije Schneider Electric ekološkim pitanjima i drugim temama iz područja društvene odgovornosti. Riječ je o vrhunskom priznanju, iz neovisnog, vanjskog izvora.

„Postoji lice i naličje održivosti”, rekao je Gilles Vermot Desroches, potpredsjednik kompanije Schneider Electric, zadužen za održivost.

„Cilj nam je predvoditi primjerom, kako unutar same kompanije i našeg ekosustava, tako i u osmišljavanju rješenja za naše korisnike. Održivost poboljšava radni učinak, inovativnost i našu privlačnost kao kompanije u kojoj je lijepo raditi. Jednom riječju, održivost stvara vrijednost.”

Popis najboljih u 2021. godini prema održivosti tvrtke Corporate Knights, utemeljen je na procjeni 8080 kompanija iz cijeloga svijeta – onih koje imaju prihod veći od jedne milijarde američkih dolara. Pokazatelji koji su se mjerili, primjerice, jesu: koliko energije iz obnovljivih izvora kompanija koristi, koliko stvara otpada i kako njime upravlja. Ove godine uvedeni su i novi pokazatelji, kao što su, primjerice, koliko radnici koriste bolovanja, kakva je rasna raznolikost menadžmenta i upravnog odbora te koliko je kompanija ulagala u tzv. čiste projekte.
Analitička kuća iz Toronta pohvalila je stalne napore kompanije Schneider Electric u razvoju proizvoda i usluga koji korisnicima pomažu u boljem upravljanju njihovim energetskim potrebama, na učinkovitiji i sigurniji način.

„U proteklim desetljećima Schneider Electric se usmjerio razvoju podatkovnih centara i uređaja za pohranu te razvoju resursa za distribuciju energije i pametnim, naprednim rješenjima za elektrifikaciju, poboljšanje energetske učinkovitosti i obnovljivost. Schneider Electric sada stječe 70 posto svojih prihoda od razvoja održivih rješenja, a 73 posto svih ulaganja – ulaganja su u održive projekte”, izjavio je Toby Heaps, izvršni direktor Corporate Knights. „Usto, Schneider Electric je jako dobar kako u rodnoj tako i u rasnoj raznolikosti, produktivnoj uporabi resursa i primjeni sigurnosnih mjera.”
Schneider Electric je bila jedna od prvih kompanija koja je prihvatila načela društvene i ekološke odgovornosti te je u više navrata, u posljednjih petnaestak godina, povećavala svoje ambicije u tom smislu. Posljednji korak u tom smjeru je nova strategija ubrzavanja održivosti, predstavljena 25. siječnja. Uključuje šest dugoročnih obaveza i jedanaest konkretnih ciljeva, koje treba ostvariti do 2025. godine. Sve to zajedno, treba pomoći Schneider Electric, te kompanijama i zajednicama s kojima radi i s kojima je u interakciji, u adresiranju klimatskih promjena i postizanju bolje društvene uključivosti.

Tagovi: Corporate Knights, Jean-Pascal Tricoire, Schneider Electric, održivost poslovanja
PROČITAJ I OVO
Kina zaobilazi sankcije i kupuje goleme količine nafte od Irana i Rusije
KRŠENJE SANKCIJA
Kina zaobilazi sankcije i kupuje goleme količine nafte od Irana i Rusije
ANALIZA - Prihodi od nafte slamka su spasa za iransko i rusko gospodarstvo, ali zapadne sankcije ugrozile su sposobnost obje zemlje da isporučuju naftu i primaju uplate. Kao odgovor, Iran i Rusija su preusmjerili isporuke nafte u Kinu - najvećeg svjetskog uvoznika sirove nafte.
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
ENERGENTI
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
BERLIN - Računi za plin i struju za kućanstva u Njemačkoj bili su u drugoj polovini 2023. godine znatno viši nego prije rata u Ukrajini, unatoč padu cijena u odnosu na prvu polovinu godine, pokazali su podaci ureda za statistiku.
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
GORIVO
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
MOSKVA - Rusija je u ožujku povećala uvoz benzina iz susjedne Bjelorusije kako bi se uhvatila u koštac s rizikom nestašica na domaćem tržištu zbog neplaniranih popravaka u ruskim rafinerijama nakon napada dronovima, izvijestio je Reuters pozivajući se na četiri industrijska i trgovačka izvora.
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE