GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danska razmatra budućnost proizvodnje nafte i plina u Sjevernom moru

Danska razmatra budućnost proizvodnje nafte i plina u Sjevernom moru
TOTAL ODUSTAO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Danska vlada pozvala je političke stranke da razgovaraju o budućnosti vađenja nafte i plina u Sjevernom moru nakon što je francuski Total odustao od natjecanja za dozvolu, priopćilo je u četvrtak ministarstvo klime i energetike.

„Total, najveći operator u Sjevernom moru, objavio je da povlači svoj zahtjev za sudjelovanjem u osmom krugu izdavanja dozvola. To stvara znatnu neizvjesnost oko osmog kruga natječaja“, stoji u priopćenju ministarstva klime, energetike i komunalnih djelatnosti.

Za dozvole se natječu još samo dva kandidata, napominju u ministarstvu.

Trenutno nije jasno koje tvrtke još žele dozvolu. Danska energetska agencija svojedobno je objavila da je zaprimila zahtjeve Ardent Oila, Lundina, MOL-a i Totala.

Vlada je razmatrala mogućnost obustave natječaja jer si je zadala ambiciozan cilja smanjenja emisija stakleničkih plinva za 70 posto do 2030. godine.

Neovisni vladin savjetnik za klimatske promjene izjavio je u lipnju da bi vlada trebala potpuno obustaviti istraživanje ugljikovodika u Sjevernom moru budući da bi moglo naškoditi imidžu zemlje kao prvaka u borbi za zaštitu klime..

Ministarstvo je najavilo da će nastojati uspostaviti ravnotežu između stvaranja stabilnog okvira za preostale naftne i plinske poslove u Sjevernom moru, uključujući radna mjesta i ulaganja, i ostvarivanja zacrtanih klimatskih ciljeva.

Tagovi: Danska, Total, kompanija MOL, Ardent Oil, Lundin
PROČITAJ I OVO
Petrol za Crodux platio manje od 200 milijuna eura
NESLUŽBENO
Petrol za Crodux platio manje od 200 milijuna eura
LJUBLJANA - Poslijepodne objavljeno Petrolovo preuzimanje Croduxa najvažnije je preuzimanje u regiji u posljedbnjih nekoliko mjeseci.
Njemačka ubrzala nastavak gradnje Sjevernog toka 2
UBRZANJE
Njemačka ubrzala nastavak gradnje Sjevernog toka 2
BERLIN - Njemačka Federalna pomorska i hidrografska agencija (BSH) dala je zeleno svjetlo da se odmah nastavi s gradnjom kontroverznog plinovoda Sjevernog toka 2 u njemačkim vodama.
Petrol preuzeo Crodux
VELIKI POSAO
Petrol preuzeo Crodux
LJUBLJANA - Uz benzinske postaje, Petrol je preuzeo i ostatak Croduxova poslovanja - skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru.
Cijene nafte pale ispod 56 dolara zbog zaključavanja u Kini
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale ispod 56 dolara zbog zaključavanja u Kini
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 56 dolara, budući da su blokade u kineskim gradovima kojima vlada nastoji obuzdati koronavirus potisnule u drugi plan veći uvoz i američke planove pomoći u koronakrizi.
Plinacro i BH-Gas potpisali izjavu o spojnoj točki kod Imotskog za novi plinovod
PLINOVOD
Plinacro i BH-Gas potpisali izjavu o spojnoj točki kod Imotskog za novi plinovod
MOSTAR - Predstavnici Plinacroa i BH-Gasa potpisali su u petak u Mostaru izjavu o spojnoj točki na južnoj plinskoj interkonekciji, koja će se nalaziti kod Imotskoga, čime su nastavili s realizacijom tog važnog projekta kojim se planira izgradnja novoga plinovoda kroz BiH prema Sarajevu s odvojkom za Mostar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE