GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari Janafa potvrdili isplatu dividende

Dioničari Janafa potvrdili isplatu dividende
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavna skupština Janafa u četvrtak je odlučila da će se dio prošlogodišnje dobiti u iznosu 76,4 milijuna kuna isplatiti dioničarima, kroz dividendu od 74,08 kuna po dionici, objavila je ta kompanija putem Zagrebačke burze.

Glavna skupština odlučila je da se dio dobiti za 2019. godinu u ukupnom iznosu 76,4 milijuna kuna isplati dioničarima. Dividenda iznosi 74,08 kuna po dionici, navode iz Janafa.

Pravo na dividendu steći će dioničari koji će na kraju 7. srpnja biti upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), a dividenda će biti isplaćena 14. srpnja, najavljuje se u objavi.

Janaf je u prošloj godini ostvario neto dobit u iznosu 261,9 milijuna kuna, a u pozivu za skupštinu, koji je objavljen u svibnju, dioničarima je predloženo da se, nakon što se taj iznos umanji za zakonske rezerve, polovica iznosa, ili 124,4 milijuna kuna rasporedi u ostale rezerve iz dobiti. Od preostalih 124,4 milijuna kuna iznos od 74,6 milijuna kuna raspoređuje se za dividendu, a 49,8 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Taj je prijedlog raspodjele dobit u pozivu obrazložen potrebom da kompanija osigura vlastita novčana sredstva za ulaganja, a s obzirom da se nalazi u značajnom investicijskom ciklusu. Ukupna vrijednost ugovorenih, a neizvršenih radova na kraju 2019. godine, iznosi 370,8 milijuna kuna. Vrijednost investicija u tijeku na kraju prošle godine, za čiji je završetak potrebno osigurati dodatna novčana sredstva, iznosi 687,8 milijuna kuna, naveli su iz Janafa u obrazloženju prijedloga odluke o raspodjeli dobiti.

Janaf je u većinskom vlasništvu države, koja ima oko 78,1 posto dionica, i to putem Ministarstva državne imovine - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) koje drži 37,26 posto dionica, Centar za restrukturiranje i prodaju ima 26,28 posto, a Ministarstva državne imovine 14,97 posto dionica.

Po podacima o deset najvećih dioničara, slijede Ina, koja drži 11,50 posto dionica, te HEP s 5,36 posto, dok manje udjele imaju mirovinski fondovi.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, dividenda, kompanija Ina, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
PROČITAJ I OVO
Strah od prekomjerne opskrbe spustio cijene nafte ispod 43 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Strah od prekomjerne opskrbe spustio cijene nafte ispod 43 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u srijedu na međunarodnim tržištima ispod 43 dolara zbog neočekivanog rasta zaliha u SAD-u koji je potaknuo strahovanja od prekomjerne opskrbe a uteg je bio i skok broja novozaraženih Covidom 19.
EU pokrenuo istragu o uvozu dijelova za vjetroelektrane iz Kine
ISTRAGA
EU pokrenuo istragu o uvozu dijelova za vjetroelektrane iz Kine
BRUXELLES - Europska unija pokrenula je antidampinšku istragu o kineskom uvozu čeličnih stupova koji se koriste u vjetroturbinama, objavio je u srijedu službeni bilten EU-a.
Elektroprivreda HZHB u projektu izgradnje još jedne vjetroelektrane
PROJEKTI
Elektroprivreda HZHB u projektu izgradnje još jedne vjetroelektrane
MOSTAR - Nakon vjetroelektrane Mesihovina, koja je prva vjetroelektrana u Bosni i Hercegovini, nešto južnije uskoro bi mogla početi nicati nova.
Evo šta MMF zamera EPS-u
ZAMERKE
Evo šta MMF zamera EPS-u
BEOGRAD - Međunarodni monetarni fond je na poslednjoj sesiji zamerio srpskim vlastima što u septembru Elektroprivreda Srbije (EPS) nije korigovala cene struje za mala i srednja preduzeća, koja je niža od proizvodne i što nije uvećan iznos naknade za obnovljive izvore energije, piše danas Blic.
Cijene nafte ispod 43 dolara, trgovce brine veća ponuda i upitna potražnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 43 dolara, trgovce brine veća ponuda i upitna potražnja

LONDON - Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržitšima ispod 43 dolara, zakočene većom libijskom proizvodnjom i zabrinutošću za opskrbu zbog opetovnog skoka broja zaraženih koronavirusom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE