GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Divljaju cijene goriva: U BiH možete značajno uštedjeti

Divljaju cijene goriva: U BiH možete značajno uštedjeti
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2021 / 07:55
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Rekordne cijene goriva, kao i energenata uopće, u prvom redu prirodnog plina i električne energije, mogle bi ugroziti ekonomski oporavak Hrvatske, ali i drugih zemalja Europske unije, čija je privreda ionako već dobrano ugrožena koronakrizom koja traje dulje od godinu i pol dana, uz brojne probleme u proizvodnji i logistici koji samo pridonose sve izglednijim visokim stopama inflacije.

Pri tom će hrvatski građani, posebno oni koji žive u pograničnim područjima uz granicu s Bosnom i Hercegovinom ili Slovenijom, vjerojatno sve češće odlaziti po gorivo preko granice jer je ono u BiH u prosjeku jeftinije za dvije i pol kune po litri, dok je u Sloveniji benzin jeftiniji za kunu po litri, a dizel oko 70 lipa po litri.

U Srbiji je benzin jeftiniji za oko 75 lipa po litri, dok je cijena dizela otprilike na istoj razini kao u Hrvatskoj. Po benzin se isplati i u Mađarsku, jer je tamo gotovo kunu jeftiniji, no dizel je čak i nešto skuplji nego u Hrvatskoj, piše Novi list.

Kada je o inflaciji riječ, gorivo je jedna od značajnijih stavki čija cijena može značajnije utjecati na stopu inflacije, budući da cijena praktički svih roba i usluga izravno ovisi o cijeni goriva.

Iako je rast cijene dizela i benzina prisutan u cijeloj Europskoj uniji, zajedno s rastom cijene plina i struje, građani nekih zemalja, poput Hrvatske, s relativno niskim primanjima u odnosu na europski prosjek, sigurno će biti teže pogođeni sve višim cijenama goriva, a posljedično i svih maloprodajnih roba.

Gorivo nigdje u Europi nije jeftino, no više od same cijene treba obratiti pozornost na razmjer prosječnih plaća i cijene goriva, po čemu su stanovnici Hrvatske među najpogođenijima u Uniji.

Pri tom valja još jednom naglasiti da sama cijena goriva, kada se zaračuna ukupan trošak naftnih kompanija i maloprodaje, od istraživanja i bušenja, transporta sirove nafte do rafinerija, rafinerijske proizvodnje, transporta i skladištenja naftnih derivata i same maloprodaje, ne predstavlja niti polovicu od ukupne maloprodajne cijene naftnih derivata.

Ostalih gotovo 60 posto čine raznorazni državni nameti, od davanja za ceste i željeznice, preko posebnog poreza, odnosno trošarine, do »šlaga na torti« – poreza na dodatnu vrijednost koji se ne obračunava na osnovnu cijenu derivata, nego na cijenu uvećanu za sva davanj.

Tako, efektivno, vozači plaćaju porez na porez, kao da je riječ o nekakvim superluksuznim proizvodima, a ne osnovnoj životnoj potrebi, što gorivo i prijevoz vlastitim vozilom u danjašnje vrijeme jesu.

Koliko cijena goriva opterećuje budžet prosječnog hrvatskog građanina možda se najbolje vidi ako usporedimo cijene goriva u Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije, zajedno s usporedbom prosječne plaće.

Tako je primjerice, da ne odlazimo predaleko, 95 oktanski benzin u Austriji trenutno prosječno jeftiniji za oko 15 centi, odnosno oko jednu kunu, pri čemu je prosječna neto plaća u toj zemlji tri puta veća od prosječne plaće u Hrvatskoj.

U Sloveniji je benzin za kunu jeftiniji, dizel je oko 70 lipa, pri čemu je prosječna plaća u Sloveniji za više od 50 posto veća nego u Hrvatskoj.

Cijena goriva u Danskoj je dvije kune viša za benzin te oko 75 lipa za dizel, ali je tamošnja neto plaća, unatoč vrlo visokim davanjima na osobne dohotke, i dalje gotovo četiri puta viša nego u Hrvatskoj.

Prosječna plaća u Hrvatskoj u dogledno vrijeme sigurno neće rasti u dvoznamenkastim postocima, no ono što država može učiniti je da smanji stope trošarina i drugih davanja koje čine više od polovice maloprodajne cijene goriva.

Time bi ne samo olakšala svakodnevni život građanima nego i utjecala na njihovu potrošnju i povećala prihode po drugim osnovama, poput PDV-a, kao i na stopu inflacije koja će, pak, za sobom povući povećanje kamatnih stopa.

Da ne govorimo o troškovima gospodarstva koje je u ovom trenutku iznimno opterećeno cijenama naftnih derivata. Prema dosadašnjim odgovorima iz Ministarstva financija, odakle poručuju kako »prate situaciju«, čini se da do smanjenja državnog harača na gorivo neće tako brzo doći.

Tagovi: gorivo, cijene goriva, benzin, dizel, nafta
PROČITAJ I OVO
Moldavija je platila plinski dug Gazpromu
PLIN
Moldavija je platila plinski dug Gazpromu
KIŠINJOV - Moldavska plinska tvrtka "Moldavijagas" objavila je danas da je "Gazpromu" plaćen dug za plin od 74 milijuna dolara.
Razbuktavanje pandemije zakočit će švicarsku ekonomiju na kraju godine
NAFTNO TRŽIŠTE
Razbuktavanje pandemije zakočit će švicarsku ekonomiju na kraju godine
ZUERICH - Švicarsko gospodarstvo u trećem je tromjesečju blago usporilo, objavila je u petak vlada, predviđajući da će rasplamsavanje pandemije koronavirusa na pragu zime zakočiti gospodarstvo na kraju godine.
Cijene nafte potonule ispod 78 dolara, trgovce zabrinula nova varijanta virusa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte potonule ispod 78 dolara, trgovce zabrinula nova varijanta virusa
LONDON - Cijene nafte potonule su u petak na međunarodnim tržištima ispod 78 dolara budući da trgovci strahuju da bi nova varijanta koronavirusa mogla zakočiti oporavak gospodarstva i potražnje za naftom i rezultirati značajnijim viškom u opskrbi.
Cijene nafte kliznule prema 82 dolara, fokus na proizvođačima
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte kliznule prema 82 dolara, fokus na proizvođačima
LONDON - Cijene nafte kliznule su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 82 dolara nakon procjene velikih proizvođača da će odluka uvoznika o puštanju u promet nafte iz strateških rezervi rezultirati viškom u opskrbi.
Država i većinski udjel u Ini? Bolje ne
INA-MOL-VLADA
Država i većinski udjel u Ini? Bolje ne
ZAGREB - Posljednjih se tjedana ponovno aktualizirala priča o mogućem preuzimanju MOL-ova udjela u Ini u režiji države. Riječ je o sad već pet godina staroj najavi premijera Plenkovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE