GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit talijanske energetske tvrtke Eni više nego udvostručena

Dobit talijanske energetske tvrtke Eni više nego udvostručena
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2022 / 18:01
Autor: SEEbiz / H
RIM - Dobit talijanskog proizvođača nafte i plina Eni više je nego udvostručena u trećem tromjesečju unatoč smanjenoj proizvodnji, pokazalo je izvješće objavljeno u petak.

Razdoblje od srpnja do rujna talijanska kompanija zaključila je s neto dobiti koja se može pripisati dioničarima od 5,86 milijardi eura. U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila je 1,2 milijarde eura.

Kada se isključe jednokratne stavke i financijske izvedenice kojima se Eni osiguravao od specifičnih rizika vezanih za energente, ali i promjena valutnih tečajeva i kamata, prilagođena neto dobit iznosila je 3,73 milijarde eura i bila je više nego dvostruko veća nego lani.

Isti je skok zabilježila i prilagođena operativna dobit, na 5,77 milijardi eura.

Prihod je bio gotovo dvostruko veći i iznosio je 37,3 milijarde eura.

Proizvodnja ugljikovodika smanjena je pak u trećem tromjesečju za sedam posto, na 1,58 milijuna barela ekvivalenta nafte dnevno, zbog smanjenog doprinosa polja u Kazahstanu, Nigeriji i Norveškoj.

Kompanija je proizvela tri posto manje prirodnog plina nego u istom prošlogodišnjem tromjesečju i 12 posto manje tekućih ugljikovodika.

U Eniju očekuju da će u cijeloj godini proizvodnja ugljikovodika dosegnuti 1,63 milijuna barela dnevno.

Tagovi: kompanija Eni, Gazprom, Gas Connect Austria, plin
PROČITAJ I OVO
NIS pokrenuo nabavku 2,5 miliona tona sirove nafte
NAFTA
NIS pokrenuo nabavku 2,5 miliona tona sirove nafte
BEOGRAD – Naftna industrija Srbije raspisala je danas tender za nabavku 2,5 miliona tona sirove nafte čiju isporuku očekuje u periodu april – decembar ove godine.
Barel nafte iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Barel nafte iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su iznad 87 dolara, a u fokusu je i dalje očekivani rast potražnje u Kini.
Petrol zatvorio nekoliko nekoliko Croduxovih crpki u Istri
POTEZI
Petrol zatvorio nekoliko nekoliko Croduxovih crpki u Istri
PULA - Krajem prosinca 2022. slovenska naftna tvrtka na sat je vremena zatvorila gotovo sva prodajna mjesta Petrola i Croduxa (koji spadaju pod istu firmu), osim onih na autocestama i nautičkim benzinskim servisima.
Novih 110 MW zelene energije MK Grupe i Fintel energije
ZELENA ENERGIJA
Novih 110 MW zelene energije MK Grupe i Fintel energije
BEOGRAD - Za preferiranog dobavljača vetroturbina za projekte vetroparkova Košava faza II, Kula 2 i Ram, koje zajednički realizuju kompanije Fintel Energija i MK Grupa, kao i za projekte Kula 3 i Kula 4, koje izvodi Fintel Energija, izabrana je kompanija Zhejiang Windey Co. LTD, objavila je danas MK Grupa.
Janaf i Ina sklopili ugovor o transportu i skladištenju nafte
POSLOVI
Janaf i Ina sklopili ugovor o transportu i skladištenju nafte
ZAGREB - Janaf je izvijestio kako je s društvom INA d.d. sklopio Ugovor o transportu nafte za količinu od min. 1.600.000 tona do max. 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka u razdoblju do 31.12.2023. godine te Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31.12.2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 m³ na Terminalu Omišalj i od 70.000 m³ na Terminalu Sisak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE