GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dogovorena daljnja suradnja Janafa i TAL-a

Dogovorena daljnja suradnja Janafa i TAL-a
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2022 / 14:09
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Član Uprave Jadranskog naftovoda (Janaf) Vladislav Veselica sastao se u srijedu na Janafovom terminalu Omišalj s generalnim direktorom Transalpine pipeline (TAL-a ) Alessiom Lillom, priopćeno je u utorak iz Janafa.

Predstavnicima TAL-a predstavljen je naftovodno-skladišni sustav i njegove tehničko-tehnološke karakteristike te je istaknuta strateška uloga Janafa na energetskoj karti Europske unije i zemalja u okruženju, ističe se u priopćenju.

Također, na sastanku je istaknuta važnost suradnje Janafa i TAL-a za sigurnu opskrbu sirovom naftom EU-a te je dogovorena daljnja tehnička suradnja.

Održani sastanak je uzvratni posjet predstavnika TAL-a Janafu.

Naime, predstavnici Janafa u srpnju ove godine posjetili su sjedište TAL-a u Trstu te su se tom prilikom upoznali s tehničkim mogućnostima tog naftovodnog sustava kojim se godišnje transportira 45 milijuna tona sirove nafte prema rafinerijama u Austriji, Njemačkoj i Češkoj, priopćeno je iz hrvatske kompanije.

Naftovod TAL dugačak je 753 kilometara, a proteže se kroz Italiju, Austriju i Njemačku, povezujući luku Trst s Bavarskom i Baden-Württembergom. Dvije grane tog naftovoda, jedna na istok, a druga na sjeverozapad, isporučuju naftu njemačkim rafinerijama.

Tagovi: Janaf, Transalpine pipeline, Vladislav Veselica, Jadranski naftovod
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy se vratio profitabilnosti
U PLUSU
Siemens Energy se vratio profitabilnosti
BERLIN - Njemački energetski div Siemens Energy u drugom je tromjesečju tekuće poslovne godine, koja je za tvrtku završila u ožujku, ostvario neto dobit od 108 milijuna eura, nakon što je godinu prije zabilježio gubitak od 189 milijuna eura, sažeti su poslovni podaci, prenosi njemačka novinska agencija dpa.
Milatić: Može se očekivati daljnje sniženje cijene plina
PLIN
Milatić: Može se očekivati daljnje sniženje cijene plina
OPATIJA - Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić na 39. Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin u Opatiji u srijedu je istaknuo da se nakon listopada, prema sadašnjim pokazateljima, može očekivati sniženje cijene plina.
Obnovljivi izvori zaslužni za 30 posto svjetske energije
OIE
Obnovljivi izvori zaslužni za 30 posto svjetske energije
NEW YORK - Obnovljivi izvori energije energije sada čine više od 30 posto svjetske proizvodnje električne energije, navodi se u izvješću koje je u srijedu objavio think tank Ember.
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE