GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država i većinski udjel u Ini? Bolje ne

Država i većinski udjel u Ini? Bolje ne
INA-MOL-VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2021 / 17:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Posljednjih se tjedana ponovno aktualizirala priča o mogućem preuzimanju MOL-ova udjela u Ini u režiji države. Riječ je o sad već pet godina staroj najavi premijera Plenkovića.

Konzultantska kuća Lazard Vladi je prije više od godinu dana predstavila završno izvješće o procjeni vrijednosti Ine, no financijski detalji nikad nisu otkriveni. Ne zna se koliko bi to koštalo, a ne znamo ni kako bi se taj eventualni otkup financirao, znamo samo to da je iz Vlade rečeno kako to ne bi „išlo na teret proračuna“.

Ekonomski analitičar Andrej Grubišić jasan je u izjavi za tportal - država se u ovaj poduhvat ne bi trebala upuštati.

- Država u to ne treba ulaziti, ima barem pet ili deset razloga za to. Najvažniji razlog je činjenica da se država ne treba baviti poduzetništvom. Nije stvar dobrih namjera ili loših namjera. Povijest nas uči - koncentracija političke moći u kombinaciji s političkim strastima i populizmom može dovesti do loših odluka. A reperkusije će snositi hrvatski građani, jasan je Grubišić.

Nije to kritika politici već je to činjenica, dodaje. Uostalom, nijedna od 14-15 naftnih kompanija u široj regiji nisu u većinskom državnom vlasništvu.

A državi većinsko vlasništvu Ini zapravo i nije potrebno - najbolje je to pokazao recentni primjer sa zamrzavanjem cijena goriva.

- Država ima zakonodavnu moć. Jednim potezom može omogućiti nešto ili ograničiti. Vidimo to i po cijeni goriva - država ja nametnula ograničenje, a nije vlasnik kompanije, poručuje Grubišić.

Možda i najvažnije - strani investitori su nikad važniji u pandemijskoj ekonomskoj stvarnosti. Trebaju nam zdrave strane investicije, a ne crony kapitalizam, poručuje Grubišić.

- Moramo odvojiti je li netko radio neke radnje koje nisu radne u skladu sa zakonom. Ja to ne znam, ali to mora riješiti sudstvo. To nisu okidači, netko pokušava na temelju niskih strasti progurati ideju o državnom vlasništvu u Ini, a to nije dobro, kaže Grubišić.
Malo i srednje poduzetništvu u Hrvatskoj je izrazito bitno, a ono funkcionira odlično samo kad se država što manje malo upliće u ekonomske tokove. Relaksirajte investicijsko okruženje, a poduzetnici će privući investicije, zaključuje Grubišić.

Tagovi: kompanija Ina, kompanija MOL, Andrej Grubišić, cijene goriva, Sandor Fasimon
PROČITAJ I OVO
Benzin dosta jeftiniji, dizel tek par lipa po litri
CIJENE GORIVA
Benzin dosta jeftiniji, dizel tek par lipa po litri
ZAGREB - Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti jeftiniji za 16,5 kuna ili 30-ak lipa po litri.
Prirodni plin najvažniji energent za njemačku industriju
PLIN
Prirodni plin najvažniji energent za njemačku industriju
ESSEN - Prirodni plin i dalje je glavni izvor energije za njemačku industriju, unatoč pokušajima da se smanji ovisnost o fosilnim gorivima, izvijestio je u ponedjeljak državni zavod za statistiku.
Izvješća o blagim simptomima omikrona podigla cijene nafte prema 72 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Izvješća o blagim simptomima omikrona podigla cijene nafte prema 72 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 72 dolara, potaknute nadom koju su probudila izvješća da nova varijanta koronavirusa izaziva blage simptome, što bi značilo i manju štetu za gospodarstvo.
Ukinuta Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata
POTEZI
Ukinuta Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata
ZAGREB - Vlada je u ponedjeljak ukinula Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koju je donijela 14. listopada kako bi ograničila cijene benzina i dizela u maloprodaji i tako spriječila udar na standard građana.
Iz Krškog stiže otpad pakiran u 685 betonskih blokova
OTPAD
Iz Krškog stiže otpad pakiran u 685 betonskih blokova
ZAGREB - Iz Krškog u Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada Čerkezovac stiže otpad pakiran u 685 betonskih blokova. Više se nikad neće moći otvoriti, a u dvama skladištima stajat će 30 do 40 godina, piše u ponedjeljak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE