GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva razloga za cijene nafte iznad 78 dolara

Dva razloga za cijene nafte iznad 78 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2023 / 17:14
Autor: SEEbiz

LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima iznad 78 dolara, potaknute porukom Saudijske Arabije da bi vodeći proizvođači mogli dodatno smanjiti opskrbu i oštrim padom zaliha u SAD-u.

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila viša za 1,39 dolara nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 78,23 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 1,44 dolara višoj cijeni, od 74,35 dolara.

Trgovce je jučer zatekla izjava saudijskog ministra za energetiku koju su protumačili kao najavu da bi Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i njezini saveznici mogli još višše smanjiti opskrbu.

Princ Abdulaziz bin Salman Al-Saud izjavio je u utorak na Katarskom ekonomskom forumu da bi se trgovci koji špekuliraju s padom cijena nafte mogli ponovo naći u problemima.

Ponovo će jauknuti, kao što su jauknuli u travnju (kada je OPEC+ odlučio dodatno smanjiti opskrbu - op. a.), rekao je saudijski ministar.

Tagovi: nafta, cijene nafte, WTI nafta, Brent nafta
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE