GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elektroprivreda BiH isplaćuje dividendu iz dobiti ostvarene u 2018.

Elektroprivreda BiH isplaćuje dividendu iz dobiti ostvarene u 2018.
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Elektroprivreda BiH će isplatiti dividendu dioničarima u iznosu od oko 2,5 miliona KM iz dobiti ostvarene u 2018. godini, odlučila je Skupština dioničara koja je održana 28. maja.

Elektoprivreda BiH je ostvarila dobit u 2018. godini, prema revidiranim finansijskim izvještjima u iznosu od 52,38 miliona KM.

Prema usvojenoj odluci za isplatu dividendi dioničarima izdvaja se 2.489.642 KM, odnosno 0,079019845 KM po dionici, u Fond rezervi raspoređuje se 26,19 miliona KM, a u zadržanu dobit 23,70 miliona KM.

Skupština je usvojila Plan poslovanja EP BIH za period 2020 – 2022.godina, kojim je planirano ukupno ulaganje u iznosu 1,86 milijardi KM u djelatnosti proizvodnje, distribucije snabdijevanja, kapitalne projekte, dokapitalizaciju rudnika i neelektroprivrednih zavisnih društava, te zajedničke projekte.

Planom je predviđen početak izgradnje Bloka 7 u TE "Tuzla", puštanje u rad i početak proizvodnje u VE "Podveležje" i malim HE na rijeci Neretvici, nastavak izgradnje HE "Vranduk", te početak izgradnje drugih proizvodnih objekata. Planirani godišnji prihodi veći su od milijardu i 100 hiljada KM.

Na prijedlog Vlade FBiH, Skupština Društva razriješila je Izeta Žigića, Milenka Obada, Jakuba Dinarevića, Izudina Džafića, Muhidina Zameticu i Vanju Bajrami, članstva u Nadzornom odboru u ime državnog kapitala, a zbog isteka perioda na koji su imenovani i donijela odluku o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do najviše tri mjeseca.

Imenovani su Izet Žigić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Muhidina Zametica, Safet Isić i Vanja Bajrami.

Tagovi: Elektroprivreda BiH, VE Podveležje, HE Vranduk, dividenda, TE Tuzla, Izet Žigić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Muhidina Zametica, Safet Isić, Vanja Bajrami
PROČITAJ I OVO
Reuters o Krku: Primjer za Mediteran u smislu tranzicije prema zelenoj i održivoj energiji
POHVALE
Reuters o Krku: Primjer za Mediteran u smislu tranzicije prema zelenoj i održivoj energiji
LONDON - Otok Krk krenuo je u smjeru energetske samodostatnosti koju namjerava ostvariti do kraja ovog desetljeća, piše Reuters i dodaje kako ekolozi smatraju da bi on trebao biti primjer za Mediteran u smislu tranzicije k zelenoj i održivoj energiji.
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
FUZIJSKA ELEKTRANA
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
SAN FRANCISCO - Zanimljiva međunarodna suradnja vrijedna nekoliko stotina milijuna dolara pokrenuta je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje će kroz tri godine niknuti demo projekt fuzijske elektrane
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
VLADA
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u petak zaključkom predložila Glavnoj skupštini Ine da se zbog isteka mandata produži izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora, a donesen je i zaključak u vezi s Programom restrukturiranja Đuro Đaković Grupe.
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 72 dolara, pritisnute jačanjem dolara nakon što je američki Fed najavio da će postrožiti monetarnu politiku prije no što najavljivao, što bi moglo zakočiti rast i naftnu potražnju.
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
ORGANIZACIJA
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
BEOGRAD - Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji“, čime je „EPS Distribucija“ prestala da bude deo sistema EPS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE