GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Energopetrolu oduzeta dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima

Energopetrolu oduzeta dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima
DOZVOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - FERK je na jučer održanoj sjednici usvojio rješenja o izdavanju tri dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositeljima zahtjeva: "PV Energija" vl. Enes Zaklan iz Čapljine, "PERO" Zenica d.o.o. i "Bratstvo" d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Također, usvojena su i rješenja po kojima se podnositeljima "Operator-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo i JP Elektroprivreda BIH d.d. –Sarajevo izdaje dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici je doneseno Rješenje o trajnom oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om imatelju dozvole ENERGOPETROL d.d. Sarajevo. Također, donesen je zaključak o spajanju predmeta i to u postupcima po zahtjevu za obnovu dozvole za rad za proizvodnju električne energije i zahtjevu za izmjenu i dopunu dozvole za rad, podnositelja zahtjeva "Energetic-Electronic" d.o.o. Čitluk.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta u svezi s obnovom te izmjenom i dopunom dozvole za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva "Energetic-Electronic" d.o.o. Čitluk, Igi Solar d.o.o. Čitluk i Energosol d.o.o. iz Jablanice.

Osim toga, usvojena su i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva "Ecco Energy" vl. Vlatko Malić iz Čapljine za solarnu elektranu "Ecco Energy 1" i Auto dijelovi Lav d.o.o. Posušje, za solarnu fotonaponsku elektranu "Lav".

U postupak opće rasprave upućena su i dva nacrta za obnovu dozvole za opskrbu električnom energijom II. reda, podnositelja Alpiq Energija BH d.o.o. iz Sarajeva i GEN-I d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz FERK-a.

Tagovi: FERK, Energopetrol, trgovina na veliko naftnim derivatima, naftni derivati, Enes Zaklan
PROČITAJ I OVO
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
INTERES
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
BANJA LUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog direktora Zarubežnjefta Igorom Šcelkunovim.
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
LNG
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
BRUXELLES - Sljedeći paket sankcija Europske unije trebao bi uključivati korake protiv "flote tankera u sjeni" koji prevoze rusku naftu kako bi se zaobišle sankcije, rekao je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Bilstrom uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu.
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
Studija: Njemačka i EU riskiraju da iznevjere svoje ciljeve vezane uz čisti vodik
RIZICI
Studija: Njemačka i EU riskiraju da iznevjere svoje ciljeve vezane uz čisti vodik
BERLIN - Čisti vodik kao izvor energije neophodan je za postizanje globalnih klimatskih ciljeva, ali Njemačka i Europska unija su u opasnosti da promaše svoje ciljeve vezane uz vodik, pokazala je studija objavljena u ponedjeljak.
Cijene nafte pale na skoro 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na skoro 86 dolara
LONDON - Cijene nafte spustile su se danas na međunarodnim tržištima nadomak 86 dolara budući da je zabrinutost za potražnju u uvjetima visokih troškova zaduživanja prevagnula nad bojaznima da bi napetosti na Bliskom istoku mogle ugroziti opskrbu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE