GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Energopetrolu oduzeta dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima

Energopetrolu oduzeta dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima
DOZVOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - FERK je na jučer održanoj sjednici usvojio rješenja o izdavanju tri dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositeljima zahtjeva: "PV Energija" vl. Enes Zaklan iz Čapljine, "PERO" Zenica d.o.o. i "Bratstvo" d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Također, usvojena su i rješenja po kojima se podnositeljima "Operator-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo i JP Elektroprivreda BIH d.d. –Sarajevo izdaje dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici je doneseno Rješenje o trajnom oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om imatelju dozvole ENERGOPETROL d.d. Sarajevo. Također, donesen je zaključak o spajanju predmeta i to u postupcima po zahtjevu za obnovu dozvole za rad za proizvodnju električne energije i zahtjevu za izmjenu i dopunu dozvole za rad, podnositelja zahtjeva "Energetic-Electronic" d.o.o. Čitluk.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta u svezi s obnovom te izmjenom i dopunom dozvole za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva "Energetic-Electronic" d.o.o. Čitluk, Igi Solar d.o.o. Čitluk i Energosol d.o.o. iz Jablanice.

Osim toga, usvojena su i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva "Ecco Energy" vl. Vlatko Malić iz Čapljine za solarnu elektranu "Ecco Energy 1" i Auto dijelovi Lav d.o.o. Posušje, za solarnu fotonaponsku elektranu "Lav".

U postupak opće rasprave upućena su i dva nacrta za obnovu dozvole za opskrbu električnom energijom II. reda, podnositelja Alpiq Energija BH d.o.o. iz Sarajeva i GEN-I d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz FERK-a.

Tagovi: FERK, Energopetrol, trgovina na veliko naftnim derivatima, naftni derivati, Enes Zaklan
PROČITAJ I OVO
Kina tvrdi da nema curenja iz nuklearne elektrane i da nije promijenila standarde
REAKCIJE
Kina tvrdi da nema curenja iz nuklearne elektrane i da nije promijenila standarde
PEKING - Kina je u srijedu objavila da nema curenja radijacije u nuklearnoj elektrani Taishan te da nije podigla prag prihvatljive razine radijacije u okruženju elektrane, odgovarajući na izvješće američkog CNN-a objavljeno početkom tjedna.
Građevinska dozvola za novi vetropark u Kovačici
DOZVOLA
Građevinska dozvola za novi vetropark u Kovačici
NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić posetio je danas Vetroelektranu „Kovačica“, gde je investitoru, kompaniji Enlight K2 Wind, uručena građevinska dozvola za izgradnju novog vetroparka Pupin, u okviru postojećeg kompleksa, saopštila je Pokrajinska vlada.
Udio fosilnih goriva u energetskoj mješavini isti kao i prije deset godina
PORAZNO
Udio fosilnih goriva u energetskoj mješavini isti kao i prije deset godina
LONDON - Udio fosilnih goriva u globalnoj energetskoj mješavini jednako je visok kao i prije deset godina, unatoč manjim troškovima obnovljivih izvora i pritisku na vlade da zaustave klimatske promjene, pokazalo je u utorak izvješće ekološke udruge REN21.
Očekivanja oporavka potražnje podigla cijene nafte prema 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Očekivanja oporavka potražnje podigla cijene nafte prema 74 dolara

LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima prema 74 dolara, potaknute očekivanjima brzog oporavka potražnje u drugoj polovini godine.

Eni otkrio naftno polje u Sjevernom moru
OTKRIĆA
Eni otkrio naftno polje u Sjevernom moru
RIM - Talijanska energetska tvrtka Eni objavila je danas da je otkrila naftno polje u okviru istražnih aktivnosti u Sjevernom moru, koje je realizirala tvrtka War Energy, zajedničko ulaganje Enija i norveškog HitekVizen-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE