GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPS: Građani da sami očitaju stanje na svom brojilu

EPS: Građani da sami očitaju stanje na svom brojilu
PORUKA POTROŠAČIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 22:43
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - JP "Elektroprivreda Srbije" omogućila je potrošačima da, u cilju smanjenja kontakta i dodatne zaštite zdravlja, sami očitaju stanje na svom brojilu i istaknu stanje i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u objekat.

Podatke mogu dostaviti telefonski ili mejlom, rekao je danas direktor snabdevanja EPS-a Radovan Stanić.

Ova očitavanja se odnose na individualne stambene zgrade, kuće gde su brojila unutar objekta, dok u većim stambenim zgradama nema potrebe za tim da građani sami upisuju stanje.

Savetuje da brojilo očitaju od danas pa u naredna dva do tri dana.

Važno je, kaže, da podaci stanja sa brojila budu tačni i da prilikom dostavljanja podataka građani navedu tačan datum očitavanja.

On je gostujući na RTS naveo da će EPS i u toku vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa uložiti maksimalne napore da u okviru redovnih aktivnosti očita brojila svih kupaca, poštujući sve mere zaštite.

Stanić je naveo da su čitači brojila opremljeni zaštitnom opremom, ali da je opet ideja bila da se izbegne mogućnost kontakata u cilju zaštite zdravlja građana i da im se izađe na ovaj način u susret kako ne bi bili ugroženi.

On je objasnio da osim ovog načina, gde građani sami očitaju brojilo i cedulju sa osnovnim podacima okače na ulaznim vratima ili kapiji, postoje još dva načina da dostave podatke sa brojila.

Potrošači mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem mejla slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mejl adrese prema lokaciji brojila.

EPS moli potrošače da iskoriste ovu mogućnosti i jave očitano stanje brojila čime će se dodatno osigurati tačnost i ispravnost računa, rekao je Stanić.

Stanić ističe da su sve aktivnosti Elektroprivrede Srbije usmerene tako da su i u ovim vanrednim okolnostima obezbeđeni stabilna proizvodnja i nesmetano snabdevanje električnom energijom za privredu i građane Srbije.

Tagovi: Elektroprivreda Srbije, koronakriza, Radovan Stanić, koronavirus u Srbiji
PROČITAJ I OVO
IEA predviđa rekordni pad investicija u energetskom sektoru
OŠTAR PAD
IEA predviđa rekordni pad investicija u energetskom sektoru
NEW YORK - Globalna ulaganja u energetskom sektoru smanjit će se ove godine zbog pandemije koronavirusa rekordnih 20 posto odnosno za 400 milijardi dolara, objavila je u srijedu Međunarodna agencija za energiju (IEA).
Horvat: Janaf želi kapacitete koji nisu u opticaju početi koristiti i na njima zaraditi
POSLOVNA LOGIKA
Horvat: Janaf želi kapacitete koji nisu u opticaju početi koristiti i na njima zaraditi
ZAGREB - U HRT-ovoj emisiji "A sada vlada" gostovao je ministar gospodarstva Darko Horvat.
Rusija: Primjetan rast potražnje za naftom
NAFTA
Rusija: Primjetan rast potražnje za naftom
MOSKVA - Potražnja za naftom i dalje je na niskim razinama, ali je unatoč tome u svibnju u odnosu na travanj 2020. godine povećana za 20%. Izjavio je to ruski ministar energetike Aleksandr Novak.
Kako hrvatski znanstvenik poboljšava fotonaponske panele?
ZNANOST
Kako hrvatski znanstvenik poboljšava fotonaponske panele?
LONDON - U ovom modelu, dr. sc. Filip Grubišić Čabo s timom stručnjaka, uspješno je demonstrirao međuovisnost između radne temperature fotonaponskog panela i dobivene električne energije.
Cijene nafte porasle na 36 dolara, proizvođači se drže dogovora
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle na 36 dolara, proizvođači se drže dogovora
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima na 36 dolara, ohrabrene porukama proizvođača da se drže dogovora o smanjenju opskrbe i većom potražnjom za gorivima paralelno ublažavanju mjera zaštite od pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE