GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eqtec kupio još jedno postrojenje za rasplinjavanje otpada u Hrvatskoj

Eqtec kupio još jedno postrojenje za rasplinjavanje otpada u Hrvatskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2021 / 22:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Eqtec Plc, sa sjedištem u Irskoj, priopćio je kako je dovršio kupnju postrojenja za pretvaranje otpada u energiju snage 1,2 MW u Karlovcu.

Transakcija je izvedena kroz Synergy Projects, zajedničko ulaganje tvrtke za plinifikacijska rješenja i njihovog hrvatskog partnera za razvoj projekata Sense ESC.

Transakcija je financirana zajmom od 1,2 milijuna eura koji je osigurao Eqtec, a koji će se pretvoriti u obveznice u privatnom vlasništvu kako bi se zadovoljili lokalni korporativni zahtjevi.

Postojenje se u nalazi Industrijskoj zoni Korana u Karlovcu, na mjestu gdje je smješteno postrojenje koje je van pogona i koje je izvorno koristilo tehnologiju ranog rasplinjavanja od treće strane.

Tvornica nije mogla postići operativni raspoloživost koja je prvobitno planirana pa je morala biti zatvorena.

Grupa nastoji redizajnirati i rekonfigurirati objekt tako da uključi svoju Eqtec naprednu tehnologiju rasplinjavanja.

Kad bude pušten u rad, pretvorit će drvnu sječku i šumski otpad iz regionalnih šuma u zelenu energiju za lokalnu zajednicu.

Predviđa se da će generirati temeljnu godišnju zaradu (EBITDA) od 700.000 eura.

Ova akvizicija u skladu je sa strategijom Eqteca za oporavak napuštenih postrojenja za rasplinjavanje koja koriste druge tehnologije. Ova akvizcija slijedi kupnju postrojenja za otpadnu energiju od 1,2 MWe u Belišću u Hrvatskoj, objavljenu prošlog mjeseca.

Izvršni direktor EQTEC -a David Palumbo rekao je: - U partnerstvu s timom Sense ESCO, naše hrvatsko zajedničko ulaganje usredotočeno je na smanjenje količine drvne biomase šumskog otpada u lokalnim područjima u kojima će ova dva projekta djelovati, koristeći našu naprednu tehnologiju rasplinjavanja, profil niskih emisija i visoku operativnu učinkovitost koju nudimo, za proizvodnju čiste energije i na mjestima gdje je to također korisno, povećavajući vrijedan visokokvalitetni biougljen.

Tagovi: Eqtec, Synergy Projects, postrojenje za rasplinjavanje otpada
PROČITAJ I OVO
Poskupljuje benzin, cijena dizela pada
CIJENE GORIVA
Poskupljuje benzin, cijena dizela pada
ZAGREB - Od utorka nove cijene goriva. Benzin poskupljuje za dva eurocenta, dok cijena dizela pada.
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE