GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EUCF otvorila natječaj za energetsku održivost u gradovima i općinama

EUCF otvorila natječaj za energetsku održivost u gradovima i općinama
ENERGETSKA OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 08:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - European City Facility inicijativa pozvala je gradove i općine koji imaju plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama da, najkasnije do 31. svibnja, apliciraju i ostvare novčanu pomoć.

"Ovim putem EUCF inicijativa ponovno poziva lokalne vlasti te predstavnike gradova i općina na razini cijele Europske unije da apliciraju i ostvare financijsku potporu koja će im pomoći u financiranju aktivnosti i usluga potrebnih za razvoj investicijskih koncepata te u provođenju aktivnosti utvrđenih njihovim planovima energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama", stoji u priopćenju.

Fiksnom potporom do 60 tisuća eura po prijavi EUCF inicijativa će financirati sve interne i eksterne aktivnosti i usluge gradova i općina koje su potrebne za razvoj investicijskog koncepta. Kandidati koji uspješno apliciraju za EUCF poticaje, dobivena bespovratna sredstva moći će upotrijebiti za razvoj investicijskog koncepta, dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta, poručili su.

Drugi rok za prijavu otvoren je i istječe 31. svibnja 2021.

Podnositelji prijave koju su uspješno aplicirali bit će objavljeni u kolovozu. Sve dodatne informacije dostupne su na linku: https://eucityfacility.eu/, gdje se u nekoliko brzih koraka može obaviti i online prijava.

U Hrvatskoj se sve dodatne informacije o postupku prijave i zahtjevu za ulaganja i stručnost gradova i općina, te mogućnost udruživanja projekata, kvalitete prijave i prijave na engleskom jeziku mogu dobiti i od lokalnog eksperta ce.croatia@eucityfacility.eu.

European City Facility inicijativa (EUCF) pokrenuta je prošle godine s ciljem pružanja potpore lokalnim vlastima, gradovima i općinama u financiranju aktivnosti i usluga potrebnih za razvoj investicijskih koncepata te provođenje aktivnosti utvrđenih u njihovim klimatskim i energetskim akcijskim planovima.

EUCF inicijativu pokrenuli su i njome upravljaju Energy Cities / Climate Alliance / Adelphi / Fedarene / Enviros. Inicijativa je financirana iz programa za istraživanje i inovacije Europske unije - Horizon 2020.

Prvi poziv EUCF za podnošenje prijava otvoren 2020. završio je s više od 250 zaprimljenih prijava iz svih 27 zemalja članica Europske unije (EU i Velika Britanija).
Prilikom prvog poziva uspješno je apliciralo čak 29 podnositelja zahtjeva iz 14 zemalja: Belgija (1), Njemačka (1), Španjolska (2), Portugal (1), Nizozemska (3), Italija (4), Malta (1), Bugarska (1), Hrvatska (3), Mađarska (4), Poljska (2), Litva (1), Danska (2), Velika Britanija (3).

EUCF bespovratne potpore dodijeljene su projektima iz sljedećih sektora: pametne mreže, održiva mobilnost, centralno grijanje, stambene zgrade, zgrade javne namjene, inovativna energetska infrastruktura i izgradnja integriranih obnovljivih izvora.

EUCF inicijativa otvorena je za gradove i općine svih veličina, lokalne vlasti te njihove grupacije iz 31 zemlje. Ovoga puta, uz 27 država članica Europske unije i Ujedinjeno kraljevstvo, pravo na prijavu imaju i države EGP-a i EFTA-e - Island, Lihtenštajn i Norveška.

Podnositelji zahtjeva trebaju dokazati postojanje politički odobrenog akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama. To uključuje SEAP (Akcijski plan energetski održivog razvitka) i SECAP (Akcijski plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama), razvijene u okviru Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju ili slične planove iz područja energetski održivog razvoja i klimatskim promjena bar za 2020., priopćeno je.

Tagovi: European City Facility, Akcijski plan energetski održivog razvitka, održivi razvoj, energetska obnova
PROČITAJ I OVO
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
FUZIJSKA ELEKTRANA
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
SAN FRANCISCO - Zanimljiva međunarodna suradnja vrijedna nekoliko stotina milijuna dolara pokrenuta je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje će kroz tri godine niknuti demo projekt fuzijske elektrane
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
VLADA
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u petak zaključkom predložila Glavnoj skupštini Ine da se zbog isteka mandata produži izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora, a donesen je i zaključak u vezi s Programom restrukturiranja Đuro Đaković Grupe.
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 72 dolara, pritisnute jačanjem dolara nakon što je američki Fed najavio da će postrožiti monetarnu politiku prije no što najavljivao, što bi moglo zakočiti rast i naftnu potražnju.
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
ORGANIZACIJA
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
BEOGRAD - Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji“, čime je „EPS Distribucija“ prestala da bude deo sistema EPS-a.
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
GAS
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
BEOGRAD - Prekid isporuka gasa kroz Turski tok je zbog planiranog remonta, a u Srbiji je stavljeno u pripravnost skladište u Banatskom dvoru, sa koga će moći da se pokrije planirana potrošnja u tom periodu, rekao je danas Tanjugu generalni direktor JP "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE