GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Exxon Mobile ukida 1.900 radnih mjesta u SAD-u

Exxon Mobile ukida 1.900 radnih mjesta u SAD-u
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 21:34
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američka multinacionalna kompanija za naftu i plin Exxon Mobile je najavila ukidanje 1.900 radnih mjesta u SAD-u jer pandemija i dalje smanjuje potražnju za gorivom.

Ta kompanija koja je na kraju 2019. imala 75.000 zaposlenih širom svijeta, nedavno je najavila da će ukinuti 1.600 radnih mjesta u Europi i počela je program dobrovoljnog odlaska zaposlenih u Australiji, a razmatra smanjenje broja radnih mjesta i u Kanadi.

Naftni div iz Irvinga u Teksasu rekao je da će smanjenje broja zaposlenih u SAD-u biti "dobrovoljno i nedobrovoljno", uglavnom u upravi u Houstonu.

Naftna industrija bori se cijele ove godine za opstanak jer su cijene goriva pale znatno ispod onoga što proizvođačima nadoknađuje troškove.

Kako je pandemija zahvaćala američku ekonomiju i potražnja za gorivom naglo padala, Exxon Mobile je već u ožujku najavio da će smanjiti rashode za 30 posto.

Na sastanku sa zaposlenima prošloga tjednaizvršni direktor Darren Woods je rekao da kompanija premašuje smanjenje rashoda koje je najavila u ožujku, odlažući više od 10 milijardi dolara kapitalnih ulaganja i smanjujući operativne troškove za još 15 posto.

Tagovi: Exxon Mobile, otpuštanja, nafta, koronakriza, Darren Woods
PROČITAJ I OVO
Brod LNG Croatia u Omišlju, LNG terminal počinje s probnim radom
LNG
Brod LNG Croatia u Omišlju, LNG terminal počinje s probnim radom

OMIŠALJ - Brod "LNG Croatia" u utorak je uplovio u Omišalj s prvim količinama ukapljenog prirodnog plina (LNG), koje su potrebne za probni rad LNG terminala, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić tom je prigodom ocijeno kako je osiguran novi dobavni pravac i Hrvatska ucrtana na energetsku kartu svijeta.

Cijene nafte blizu 49 dolara, OPEC i partneri traže konsenzus
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 49 dolara, OPEC i partneri traže konsenzus
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima blizu 49 dolara budući da investitori čekaju smjernice vodećih proizvođača nakon odgode službenog sastanka na kojem se trebalo raspravljati o ograničenju opskrbe.
Njemačka gasi prve termoelektrane na ugljen
POTEZI
Njemačka gasi prve termoelektrane na ugljen
BERLIN - Njemačka će energetskim koncernima isplatiti 317 milijuna eura za gašenje termoelektrana kod kojih se kao gorivo koristi ugljen, objavila je u utorak Savezna agencija za mrežnu infrastrukturu najavljujući važan korak ka zatvaranju postrojenja na ugljen i prelasku na čiste izvore energije.
Gazprom u trećem kvartalu poslovao s gubitkom
GUBITAK
Gazprom u trećem kvartalu poslovao s gubitkom

MOSKVA - Ruski plinski div Gazprom izvijestio je da je treće tromjesečje zaključio s neto gubitkom i dvoznamenkastim padom prihoda, ističući slabljenje rublja u pandemiji koronavirusa i smanjenu potražnju i pac cijena plina.

Gazprom i partneri osigurali financiranje dovršetka izgradnje Sjevernog toka 2
FINANCIRANJE
Gazprom i partneri osigurali financiranje dovršetka izgradnje Sjevernog toka 2
MOSKVA - Gazprom i njegovi europski partneri osigurali su gotovo stopostotno financiranje dovršetka izgradnje plinovoda Sjeverni tok 2, koji sada ima zaokruženu financijsku potporu za puštanje u rad, izvijestila press služba projektne kompanije Nord Stream 2.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE