GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gazprom povećao isporuke plina Kini za čak 63,4%

Gazprom povećao isporuke plina Kini za čak 63,4%
NOVA TRŽIŠTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2022 / 07:22
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Gazprom je povećao isporuke plina Kini preko plinovoda Snaga Sibira za 63,4 posto u prvoj polovici 2022., objavio je danas ruski plinski holding.

„Izvoz plina u Kinu preko plinovoda Power of Siberia raste u skladu s dugoročnim bilateralnim sporazumom između Gazproma i Kineske nacionalne naftne korporacije (CNPC). Važno je napomenuti da su isporuke ruskog plina u Kinu tim plinovodom porasle za 63,4 posto”, navodi se u priopćenju Gazproma, prenosi Tas s.

Gazprom je 2021. isporučio 10,39 milijardi kubičnih metara plina Kini preko plinovoda Snaga Sibira, navodi se u godišnjem izvješću holdinga. Ta je količina 2,5 puta veća od isporuka u 2020., koje su iznosile 4,1 milijardu kubičnih metara plina.

Plinovod Snaga Sibira najveći je sustav za transport plina u istočnoj Rusiji. Izvozni kapacitet tog plinovoda doseže 38 milijardi prostornih metara plina godišnje. Prve isporuke plina u Kinu tom "istočnom" rutom počele su u prosincu 2019., prema 30-godišnjem ugovoru sklopljenom 2014. između Gazproma i kineskog CNPC-a. #

Godišnja količina isporuke plina je 38 milijardi kubičnih metara, a vrijednost ugovora je 400 milijardi dolara.

Gazprom je također objavio da je smanjio proizvodnju plina u prvoj polovici 2022. za 8,6 posto na godišnjoj razini na 238,4 milijarde kubičnih metara. Izvoz plina u zemlje izvan Zajednice Neovisnih Država (ZND) pao je u prvih šest mjeseci za 31 posto ili za 31 milijardu prostornih metara, na 68,9 milijardi prostornih metara.

Prosječni dnevni izvoz Gazproma u lipnju bio je za četvrtinu manji nego u svibnju i iznosio je 263,3 milijarde prostornih metara, navodi se u priopćenju holdinga.

Tagovi: Gazprom, NR Kina, ruski plin, plinovod Stari Sibir
PROČITAJ I OVO
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE