GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura

Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 17:26
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.

Namijenjeni su financiranju projekata zelene transformacije, za što do 2026. godine namjeravaju izdvojiti približno 100 milijuna eura.

Obveznice su u prvoj prodaji ponuđene pozvanim investitorima. Iskazali su interes u ukupnom iznosu od 112 milijuna eura, čime je konačna nominalna veličina izdanja premašena za 62 milijuna eura. "Ovim se potvrđuje povjerenje i potpora slovenskih ulagača u poduzeće Gen-I i posljedično najavljenim projektima zelene transformacije čije je financiranje namijenjeno za ovu emisiju", objavili su danas putem internetskih stranica Ljubljanske burze. .

Zelene obveznice u apoenima od po 100.000 eura izdane su danas u nematerijaliziranom obliku upisom na račune imatelja obveznica u Središnjem klirinško depozitarnom društvu KDD. Gen-I će pripremiti prospekt za njihovo uvrštenje na Ljubljansku burzu i dostaviti ga Agenciji za tržište vrijednosnih papira.

Ovo je drugo izdanje zelene obveznice jedne od kompanija Gen-I grupe. Tvrtka Gen-I Sonce izdala je 2017. godine prvu slovensku zelenu obveznicu kojom je osigurala 14 milijuna eura za financiranje zelene energije i projekata povećanja energetske učinkovitosti. "Održavamo zeleno financiranje kroz tržište kapitala kao jedina nefinancijska institucija u Sloveniji", naveli su.

U 2023. godini Gen-I grupa je prema nerevidiranim podacima ostvarila nešto manje od 2,9 milijardi eura prihoda i 24,8 milijuna eura čiste dobiti. Grupacija ove godine planira 3,5 milijardi eura prihoda od prodaje, dok bi se neto dobit trebala zaustaviti na 23 milijuna eura.

Tagovi: Gen-I, obveznice
PROČITAJ I OVO
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
GORIVO
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak su u Sloveniji pale cijene regulirane cijene motornih goriva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE