GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Green Energy Investment ulaže u obnovljive izvore u Nikšiću

Green Energy Investment ulaže u obnovljive izvore u Nikšiću
OIE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 16:56
Autor: SEEbiz
NIKŠIĆ - Kompanija Green Energy Investment planira izgradnju solarne elektrane snage 160 MW u nikšićkom naselju Šipčanik. Energetski objekat gradiće se na više katastarskih parcela ukupne površine oko 228 hektara, KO Šipčano II.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životni sredinu koji je investitor podnio Agenciji za životnu sredinu.

Kako je navedeno u dokumentu, lokacija je izuzetno povoljna za izgradnju solarne elektrane, jer su zime na ovom području blage sa vrlo malo snijega, naročito poslednju deceniju. Lokacija prima količinu sunčevog zračenja od 1.420
kWh/m2.

Na mjestu gdje je planirana izgradnja solarna elektrana nema objekata, pa je za početak radova neophodna samo priprema terena.

- Fotonaponski sistem solarne elektrane se sastoji od 354.552 monokristalna polućelijska panela. Svaki od njih je maksimalne snage 550 Wp, što predstavlja ukupnu instalisanu snagu solarnog sistema koja iznosi 195 MWp, odnosno 164 MW vršne snage. Sistem se posmatra kao cjelina od 195 MWp koja će se uklopiti u 400 kV mrežu i priključiti na nju po uslovima nadležnog Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) - stoji u dokumentu.

Podsjetimo, Vlada je na sjednici sredinom septembra ovom investitoru izdala i urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničkih uslova, a u cilju gradnje solarne elektrane.

Tagovi: Green Energy Investments, solari, Nikšić, oie
PROČITAJ I OVO
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE