GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa GEN-I na krilima digitalizacije i zelenih investicija ostvaruje rekordne rezultate u 2021. godini

Grupa GEN-I na krilima digitalizacije i zelenih investicija ostvaruje rekordne rezultate u 2021. godini
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 14:27
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA / ZAGREB – Ciljano i razvojno usmjerena ulaganja u digitalizaciju omogućila su Grupi GEN-I da iskoristi većinu prilika na energetskim tržištima i ostvari ubrzani rast u svim poslovnim područjima, što je važno za njezin održivi poslovni model.

Sektor globalnog trgovanja najviše je pridonio izvanrednom rezultatu u prvih šest mjeseci. Brzi razvoj digitalizacije dodatnih aktivnosti i procesa omogućen je ulaganjima u podatkovnu infrastrukturu koja pruža mogućnost brzog donošenja odluka podržanog analitikom uz pomoć najnaprednijih alata. Zbog ovih ulaganja Grupa je već u prvoj polovici ove godine ostvarila rekordno poslovanje.

U svjetlu izvanrednog poslovanja u prvih šest mjeseci 2021. godine i procjene pozitivnog nastavka do kraja godine Uprava GEN-I odlučila je poboljšati izvorni poslovni plan za 2021. godinu, koji je već bio postavljen na najvišu razinu u povijesti postojanja Grupe GEN-I. Predviđamo operativnu dobit (EBIT) od 50,7 milijuna eura i neto dobit od 40,3 milijuna eura, čime ćemo više nego udvostručiti planiranu neto dobit. Rezultati prve polovice 2021. tako dokazuju ispravnost strateškog plana razvoja predstavljenog prije nekog vremena i osnažuju smjelost razvoja Grupe.

Digitalizacija procesa i poslovanja u prošloj godini omogućila nam je daljnje širenje poslovanja na globalna financijska tržišta, nastavljajući tako širenje naših trgovinskih aktivnosti. Grupa GEN-I ovim je pristupom uspjela trgovati s više od 100 TWh energije na međunarodnim tržištima u prvoj polovici godine, postigavši tako novu prekretnicu poslovanja. Unatoč iznimnom rastu cijena energenata na međunarodnim tržištima, Grupa je uspjela održati nepromijenjene cijene električne energije za krajnje kupce.

Ove godine jednako uspješno poslujemo u segmentu prodaje zelenih usluga i tehnologija. Prodali smo gotovo 1.000 solarnih elektrana za samoopskrbu, što je 70% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Njihov ukupni kapacitet je 10,5 MW, što je više od instalirane snage u cijeloj prošloj godini. Izniman je i rast prodaje solarnih elektrana poslovnim kupcima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvoj polovici 2021. prodali smo 27 elektrana ukupne snage preko 7 MW, što je 300% više od instalirane snage prošle godine.

»Rekordna realizacija i optimističan pogled prema naprijed rezultat su prošlih ulaganja u digitalizaciju, analitiku, a posebno u naše zaposlenike i njihova specifična znanja. Ovogodišnji rezultati najbolja su potvrda ispravnog usmjerenja u daljnji razvoj tvrtke i zaposlenika te svrhu ulaganja u zelenu i digitalnu budućnost. Istodobno, naš primarni fokus ostaje zadovoljstvo i povjerenje naših kupaca, čiji broj neprestano raste«, rekao je predsjednik Uprave dr. Robert Golob.

Svi procesi, aktivnosti i daljnji strateški razvojni koraci Grupe GEN-I neometano se odvijaju i u COVID -19 razdoblju, budući da je Grupa pravovremeno reagirala i prilagodila se organizacijski i prostorno, kao i procesno i kadrovski. Grupa GEN-I zapošljavala je tijekom COVID - 19 krize, a također očekujemo porast broja zaposlenih i ove godine.

Poslovni model Grupe GEN-I postavljen je održivo i zasnovan je na čvrstim financijskim temeljima, tako da budućnost Grupe GEN-I vidimo svijetlu i zelenu.

Tagovi: Grupa GEN-I, digitalizacija, Robert Golob, zelena investicija
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima ispod razine od 87 dolara, odražavajući prigušene bojazni da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku i najavljene nove američke sankcija na iranski izvoz mogli ugroziti opskrbu.
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
GORIVO
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
WASHINGTON - Američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) odobrit će i ovog ljeta prodaju mješavina benzina s visokim udjelom etanola kako bi ublažila potencijalne poremećaje u opskrbi zbog sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku, pokazao je interni dokument.
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
INTERES
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
BANJA LUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog direktora Zarubežnjefta Igorom Šcelkunovim.
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
LNG
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
BRUXELLES - Sljedeći paket sankcija Europske unije trebao bi uključivati korake protiv "flote tankera u sjeni" koji prevoze rusku naftu kako bi se zaobišle sankcije, rekao je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Bilstrom uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu.
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE