GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HEP dobio zeleno svjetlo za svoj projekt kombi-kogeneracije u Osijeku

HEP dobio zeleno svjetlo za svoj projekt kombi-kogeneracije u Osijeku
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 15:01
Autor: SEEbiz / energetika-net
ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) je dobila zeleno svjetlo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za svoj projekt kombi-kogeneracije u Osijeku.

Naime, iz rješenja objavljenog na webu ministarstva vidljivo je da je postupak prethodne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu za taj projekt pozitivno okončan za elektroprivredu.

Naime, HEP planira izgradnju kombi-kogeneracije u TE-TO Osijek neto električne snage 85 MW i toplinske snage cca 60 MW. Novi KKP Osijek trebalo bi biti najsuvremenije termoenergetsko postrojenje s neto električnim stupnjem učinkovitosti većim od 52% odnosno s ukupnim neto stupnjem učinkovitosti većim od 88% u kogeneracijskom režimu rada, stoji u rješenju Ministarstva. Kombi blok se sastoji od jedne plinske turbine nominalne snage cca. 60 MW te parne električne turbine do 25 MW. Očekivani radni vijek postrojenja je 25 godina.

Uprava HEP-a još nije donijela odluku o gradnji nove kogeneracije u Osijeku, a o njoj se govori već dugi niz godina, pri čemu je snaga postrojenja danas optimirana na niže. Valja zabilježiti da je 2016. poništen natječaj za snagu TE-TO Osijek od 500 MWe i 160 MWt.

Tagovi: Hrvatskka elektroprivreda, TE-TO Osijek, kombi-kogeneracija
PROČITAJ I OVO
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE