GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HEP obustavlja ovrhe i iskapčanja struje na pogođenim područjima

HEP obustavlja ovrhe i iskapčanja struje na pogođenim područjima
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2021 / 17:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda je kao hitnu mjeru pomoći stradalom stanovništvu donijela odluku o obustavi ovrha i iskapčanja električne energije kupcima na području Sisačko-moslavačke županije za prva tri mjeseca 2021., a priprema i model podmirenja računa za kućanstva čija je imovina teško stradala u potresu.

"HEP kao najveći, ali ne i jedini opskrbljivač na hrvatskom tržištu električne energije, u suradnji s nadležnim državnim tijelima, priprema model podmirenja računa za električnu energiju za kupce kategorije kućanstvo, čija je imovina teško stradala u potresu. Konzultacije su u tijeku te se definiranje modela očekuje u najkraćem mogućem roku", ističe HEP u priopćenju objavljenom u utorak.

Uz napomenu da su i do sada u svim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama znali odgovoriti na potrebe stradalih građana, iz HEP-a poručuju kako su i ovoga puta spremni izaći u susret i pružiti svu potrebnu pomoć svojim korisnicima i kupcima.

Iz HEP-a u priopćenju sitiču i kako su sim korisnicima na područjima stradalima u potresu radnici HEP-a osigurali napajanje električnom energijom za sve objekte u kojima je bilo tehnički moguće uspostaviti opskrbu.

Bez opskrbe su, navode, ostali jedino srušeni i manji broj oštećenih, a dugotrajno nenastanjenih objekata.

Radnici HEP ODS-a promptno priključuju i postavljene objekte za privremeni smještaj stanovništva (kontejnere, kamp kućice, ostale mobilne kućice i slično). Objekti za privremeni smještaj koji su postavljeni na privatnom zemljištu uz oštećene stambene objekte priključuju se na postojeći električni priključak bez obračuna naknade.

Kontejnerska naselja i druge objekte za privremeni smještaj koji se nalaze na javnoj površini, HEP će priključiti na mrežu na zahtjev grada, odnosno općine. Svi zahtjevi za priključenje takvih privremenih smještajnih jedinica realiziraju se u najkraćem mogućem roku, poručuju iz HEP-a, navodeći da se zahtjevi za priključenje mogu podnijeti telefonskim pozivom na broj 0800 300 418.

Iz HEP-a podsjećaju i da je tijekom potresa bez opskrbe električne energije ostalo 150.000 korisnika, kao i da je više od 150 radnika HEP-a napajanje u najvećoj mjeri uspjelo vratiti u roku od 24 sata.

U potresu je, uništeno ili teško oštećeno 238 trafostanica.

Ukupna šteta na elektroenergetskoj mreži i objektima, prema preliminarnim procjenama, veća je od 150 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

U tijeku je, ističu iz HEP-a, sanacija oštećene mreže i elektroenergetskih objekata. Radnici i sve službe HEP-a, kao i sva raspoloživa tehnika, uključujući specijalna vozila i slično, kontinuirano su na raspolaganju službama koje koordiniraju i provode aktivnosti na sanaciji šteta od potresa i normalizaciji stanja na pogođenim područjima.

Kako su započeli radovi na obnovi niza stambenih i drugih objekata, HEP ODS je na zahtjev vlasnika, a radi sigurnog pristupa gradilištu, već zaprimio te u najkraćem roku realizirao zahtjeve za privremenim isključenjem objekata s mreže. Isključenja, a potom i ponovna uključenja na mrežu na zahtjev korisnika, HEP ODS provodi bez naplate propisane naknade, navodi se u priopćenju HEP-a.

Tagovi: Hrvatska elektroprivreda, iskapčanja struje, Sisačko-moslavačka županija, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Njemačka odobrava ugradnju cijevi za Sjeverni tok 2
ZELENO SVJETLO
Njemačka odobrava ugradnju cijevi za Sjeverni tok 2
BERLIN - Njemačka državna pomorska i hidrografska agencija (BHS) odobrila je ugradnju plinovoda za Sjeverni tok 2 u njemačkim vodama, ali gradnja se može nastaviti tek krajem svibnja, objavilo je jučer njemačko regulatorno tijelo.
Otvaranje europske i američke ekonomije podiglo cijene nafte na 70 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Otvaranje europske i američke ekonomije podiglo cijene nafte na 70 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima na 70 dolara, ohrabrene očekivanjima rasta potražnje nakon ponovnog otvaranja europskog i američkog gospodarstva.
IEA: Za nulte stope emisije štetnih plinova potrebne radikalne promjene
PLINOVI
IEA: Za nulte stope emisije štetnih plinova potrebne radikalne promjene
PARIZ - Međunarodna agencija za energiju (IEA) u utorak je priopćila da se šanse za postizanje neto nulte stope emisije štetnih plinova do sredine stoljeća smanjuju ukoliko svijet radikalno ne promijeni način na koji se energija proizvodi, koristi i transportira.
EUCF otvorila natječaj za energetsku održivost u gradovima i općinama
ENERGETSKA OBNOVA
EUCF otvorila natječaj za energetsku održivost u gradovima i općinama
ZAGREB - European City Facility inicijativa pozvala je gradove i općine koji imaju plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama da, najkasnije do 31. svibnja, apliciraju i ostvare novčanu pomoć.
Benzin pojeftinjuje, dizel poskupljuje
CIJENE GORIVA
Benzin pojeftinjuje, dizel poskupljuje

ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva na hrvatskim crpkama.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE