GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Holding Slovenske elektrarne (HSE) kupio je od Elektro Maribora 51% udjela u tvrtki za prodaju električne energije i usluga Energija plus.

Posao će biti završen nakon odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, objavili su Elektro Maribor i HSE.

HSE je u regiji prisutan putem tvrtke Dravske elektrarne Maribor (DEM), koja proizvodi najviše energije iz obnovljivih izvora u zemlji, te dizajnerske tvrtke HSE Invest.

"Poznajemo lokalno okruženje, jer u njemu radi više od 300 naših zaposlenika, poštujemo ga i ocjenjujemo kao perspektivnu regiju za daljnji razvoj energetskih djelatnosti", rekao je danas generalni direktor HSE-a Viktor Vračar na potpisivanju ugovora .

Zato se, dodao je, raduju novoj suradnji s Elektrom Maribor ili Energija plus, putem koje će imati izravan pristup krajnjem korisniku.

"Ulazak holdinga u maloprodajnu tvrtku Energija plus od izuzetne je regionalne važnosti, jer dodatno naglašava lokalnu povezanost i društvenu odgovornost lokalnih tvrtki. Mogućnost korištenja energije vjetra i geotermalne energije. Sva planirana poboljšanja, temeljena na strategiji prijelaza na opskrbu zelenom energijom, koristit će svi sudionici na tržištu, pružatelji i korisnici električne energije ", dodao je Vračar.

Predsjednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič zadovoljan je postignutim u pregovorima.

"Vjerujemo da je posao u interesu korisnika usluga Energija plus i njegovih zaposlenika. Energija plus je vrlo uspješna tvrtka. Kupcima nudi sveobuhvatnu i održivu opskrbu energijom unutar krovne marke", rekao je.

Uz opskrbu električnom energijom i prirodnim plinom, Energija plus nudi i opskrbu toplinom, solarne elektrane po principu "ključ u ruke", javnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila i mikro-e-mobilnost poput e-bicikala i skutera.

Elektro Maribor će zadržati 49% udjela, najavio je Sovič.

Tagovi: Holding Slovenske elektrarne, Dravske elektrarne Maribor, Elektra Maribor, Energija Plus
PROČITAJ I OVO
Snažna potražnja podigla cijena nafte prema 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Snažna potražnja podigla cijena nafte prema 74 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 74 dolara, potaknute snažnom potražnjom u ljetnoj sezoni vožnje na sjevernoj hemisferi i stankom u pregovorima o iranskom nuklearnom programu.
Fond za NEK o istraživačkim radovima; studiju potresne aktivnosti radit će PMF
KRŠKO
Fond za NEK o istraživačkim radovima; studiju potresne aktivnosti radit će PMF

ZAGREB - Fond za financiranje razgradnje NEK-a u ponedjeljak je izvijestio da su u tijeku istraživački radovi na planiranoj lokaciji za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na području Čerkezovca, na Trgovskoj gori, a putem e-oglasnika javne nabave je objavio da bi studiju potresne aktivnosti trebao raditi zagrebački PMF.

Bioplin će imati važnu ulogu u energetskoj tranziciji
BIOPLIN
Bioplin će imati važnu ulogu u energetskoj tranziciji
ZAGREB - Osnovana je Radna skupina za bioplin i održan inicijalni sastanak njenih članova.
Zaklade Ikee i Rockefellera osnivaju fond za ulaganja u čistu energiju
POTEZI
Zaklade Ikee i Rockefellera osnivaju fond za ulaganja u čistu energiju
NEW YORK - Dobrotvorna zaklada najvećeg svjetskog trgovca namještajem Ikee i američka zaklada Rockefeller objavile su u ponedjeljak da ove godine planiraju pokrenuti milijardu dolara vrijedan fond koji će ulagati u programe vezane za obnovljivu energiju u zemljama u razvoju.
Cijene nafte porasle četvrti tjedan zaredom
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle četvrti tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pa su dosegnule nove najviše razine u više od dvije godine jer trgovci očekuju da će, zahvaljujući oporavku najvećih svjetskih gospodarstava, potražnja za naftom nastaviti rasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE