GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Holding Slovenske elektrarne (HSE) kupio je od Elektro Maribora 51% udjela u tvrtki za prodaju električne energije i usluga Energija plus.

Posao će biti završen nakon odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, objavili su Elektro Maribor i HSE.

HSE je u regiji prisutan putem tvrtke Dravske elektrarne Maribor (DEM), koja proizvodi najviše energije iz obnovljivih izvora u zemlji, te dizajnerske tvrtke HSE Invest.

"Poznajemo lokalno okruženje, jer u njemu radi više od 300 naših zaposlenika, poštujemo ga i ocjenjujemo kao perspektivnu regiju za daljnji razvoj energetskih djelatnosti", rekao je danas generalni direktor HSE-a Viktor Vračar na potpisivanju ugovora .

Zato se, dodao je, raduju novoj suradnji s Elektrom Maribor ili Energija plus, putem koje će imati izravan pristup krajnjem korisniku.

"Ulazak holdinga u maloprodajnu tvrtku Energija plus od izuzetne je regionalne važnosti, jer dodatno naglašava lokalnu povezanost i društvenu odgovornost lokalnih tvrtki. Mogućnost korištenja energije vjetra i geotermalne energije. Sva planirana poboljšanja, temeljena na strategiji prijelaza na opskrbu zelenom energijom, koristit će svi sudionici na tržištu, pružatelji i korisnici električne energije ", dodao je Vračar.

Predsjednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič zadovoljan je postignutim u pregovorima.

"Vjerujemo da je posao u interesu korisnika usluga Energija plus i njegovih zaposlenika. Energija plus je vrlo uspješna tvrtka. Kupcima nudi sveobuhvatnu i održivu opskrbu energijom unutar krovne marke", rekao je.

Uz opskrbu električnom energijom i prirodnim plinom, Energija plus nudi i opskrbu toplinom, solarne elektrane po principu "ključ u ruke", javnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila i mikro-e-mobilnost poput e-bicikala i skutera.

Elektro Maribor će zadržati 49% udjela, najavio je Sovič.

Tagovi: Holding Slovenske elektrarne, Dravske elektrarne Maribor, Elektra Maribor, Energija Plus
PROČITAJ I OVO
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
Studija: Njemačka i EU riskiraju da iznevjere svoje ciljeve vezane uz čisti vodik
RIZICI
Studija: Njemačka i EU riskiraju da iznevjere svoje ciljeve vezane uz čisti vodik
BERLIN - Čisti vodik kao izvor energije neophodan je za postizanje globalnih klimatskih ciljeva, ali Njemačka i Europska unija su u opasnosti da promaše svoje ciljeve vezane uz vodik, pokazala je studija objavljena u ponedjeljak.
Cijene nafte pale na skoro 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na skoro 86 dolara
LONDON - Cijene nafte spustile su se danas na međunarodnim tržištima nadomak 86 dolara budući da je zabrinutost za potražnju u uvjetima visokih troškova zaduživanja prevagnula nad bojaznima da bi napetosti na Bliskom istoku mogle ugroziti opskrbu.
Portugalska Galp Energia potvrdila veliko nalazište nafte kod Namibije
NALAZIŠTE
Portugalska Galp Energia potvrdila veliko nalazište nafte kod Namibije
LISABON - Portugalska naftna kompanija Galp Energia objavila je da je završila prvu fazu istraživanja u polju Mopane uz obalu Namibije, procijenivši da možda sadrži 10 milijardi barela nafte.
Od sutra skuplji benzin, jeftiniji dizel
GORIVO
Od sutra skuplji benzin, jeftiniji dizel
ZAGREB - Benzin od sutra poskupljuje za dva centa, a dizel pojeftinjuje za jedan cent, odlučila je vlada na telefonskoj sjednici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE