GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijevi solarni sustavi proizveli 12,6 milijuna kWh električne energije

Huaweijevi solarni sustavi proizveli 12,6 milijuna kWh električne energije
SOLARNA ENERGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 13:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei povećava napore u postizanju održivosti i CO2 neutralnosti, a svi proizvodi kompanije su posvećeni tim ciljevima, istaknuto je na globalnoj konferenciji “Responsible Business 2021” u organizaciji Reuters Events.

U Huaweiju veliku ulogu u postizanju ciljeva održivog poslovanja vide u jačanju korištenja naprednih ICT rješenja, i to u svim industrijama. Glavni je cilj kompanije smanjiti emisije ugljika, promovirati obnovljive izvore energije i podržati odgovorno gospodarenje.

"CO2 neutralnost, kružno gospodarstvo, energetska učinkovitost i gospodarenje otpadom u središtu su prijeko potrebne održivosti. Jedan od projekata koji vodi u tom smjeru su Huaweijevi Smart PV sustavi, sustavi za solarnu energiju koji jednom kada su ugrađeni mogu smanjiti troškove proizvodnje električne energije za 7 posto. Također, kada se koriste u poslovnim kampusima i kućanstvima, mogu povećati prinos energije za 2 posto i smanjiti potrošnju energije, a time i troškove”, izjavila je Catherine Chen, viša potpredsjednica korporacije Huawei i direktorica odbora.

Prošle je godine Huawei sa 93 svoja dobavljača pokrenuo projekt s ciljem smanjenja emisije ugljika. Postavljene PV elektrane Huaweija proizvele su 12,6 milijuna kWh električne energije, upotrijebljeno je 1,55 milijardi kWh čiste energije, a emisije ugljika smanjene su za više od 620.000 tona. Dodatno, program recikliranja uređaja kompanije proširen je na 48 zemalja i regija, a reciklirano je više od 4.500 tona elektroničkog otpada. Huawei je bio među prvih 5 posto tvrtki CDP-e A List-e, od 9.000 tvrtki koje se brinu o održivosti svojega poslovanja I aktivno smanjuju utjecaj na okoliš.

„Odgovorno poslovanje 2021. godine jasno traži od kompanija da preispitaju dijelove, ako ne i cijelo svoje poslovanje. Ovaj je event također pružio sjajnu platformu za nove akcije, nove suradnje i otvorene inovacije među svim dionicima. Tvrtke poput Huaweija mogu igrati vitalnu ulogu u osiguravanju pravedne tranzicije te mogu poslužiti kao uzor tvrtkama da transformiraju svoje poslovanje”, rekao je Liam Dowd, izvršni direktor, Reuters Events Sustainable Business.

Tagovi: Huawei, solarna energija
PROČITAJ I OVO
Barel nafte blizu 75 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Barel nafte blizu 75 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 75 dolara za barel, uoči izvještaja od kojeg se očekuje da će pokazati pad američkih zaliha iznad očekivanja.
Rusija je drugi najveći svjetski proizvođač nafte nakon Sjedinjenih Država
NAFTA
Rusija je drugi najveći svjetski proizvođač nafte nakon Sjedinjenih Država
MOSKVA - Rusija je ove godine nadmašila Saudijsku Arabiju u pogledu dnevne proizvodnje nafte i postala drugi najveći svjetski proizvođač "crnog zlata" nakon Sjedinjenih Država, objavio je državni statistički ured Rostat.
Poništena dozvola Mirzi Teletoviću za malu hidroelektranu na Doljanki
PROBLEMI
Poništena dozvola Mirzi Teletoviću za malu hidroelektranu na Doljanki
SARAJEVO - Kantonalni Sud u Sarajevu poništio je okolišnu dozvolu za malu hidroelektranu Zlate na rijeci Doljanki vlasnika Mirze Teletovića, proslavljenog bh. košarkaša i čelnika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.
Cijene nafte ojačale očekivanjem veće potražnje i procijepljenosti
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ojačale očekivanjem veće potražnje i procijepljenosti
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima jer investitori očekuju da će se potražnja povećati, uzdajući se u rast procijepljenosti i smanjenje utjecaja pandemije na potražnju.
Potpisani ugovori za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama
UGOVORI
Potpisani ugovori za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama
ZAGREB - U Hrvatskim vodama u utorak su dodijeljeni ugovori na temelju poziva "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ vrijedni 326,3 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekata koji će se provesti iznosi 672 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE