GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina će sufinancirati 12 novih projekata iz programa Zeleni pojas

Ina će sufinancirati 12 novih projekata iz programa Zeleni pojas
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 14:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ina osmu godinu zaredom nastavlja s projektom "Zeleni pojas" u sklopu kojega sufinancira ekološke projekte, a na ovogodišnji je natječaj pristiglo rekordnih 348 prijava, dok će se sufinacirati 12 projekata, priopćeno je u srijedu iz domaće naftne kompanije.

Odluku o projektima koji će se sufinancirati donijela je stručna komisija, a projekti su zadovoljili stroge kriterije u čijem je fokusu bila revitalizacija kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, sadnja autohtonih trajnih biljki, edukacija mladih da misle "zeleno", dok se pri nabavci opreme prednost davala onoj od ekoloških materijala. Projekti će biti provedeni uz financijsku podršku Ine, a dio će biti realiziran i uz pomoć Ininog Kluba volontera, navodi se u priopćenju.

Financijsku podršku tako će dobiti Socijalna zadruga Hunana Nova Zagreb za projekt "Plavi T-Box za zeleni T-Shirt", Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Vinkovci za projekt "Eko akcija - čišćenje kupališta Banja" te Udruga za promicanje kreativnog i stvaralačkog života Tratur Savar za projekt "Pošumljavanje otočića Sv. Pelegrin".

Nadalje, nagrađen je i projekt Vodnjanskog đira - Udruge za informiranje građana "Dignano Run - Šporkica van", potom projekt "Seahorse Story" CPI NAVALIS, a Grupa Ruta Cres dobit će potporu za projekt "Umrežavanje vune".

Pobjednici ovogodišnjeg natječaja su i Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava za projekt "ZaVRTi na zeleno", Tehnička škola Virovitica za projekt "Cijepljenje za bolju budućnost", kao i Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara za projekt "Zelena učionica kraljice voća".

Isto tako jedan od pobjednika je i Dječji vrtić Olga Ban Pazin za projekt "Eko Tinjanci", kao i Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "Pegaz" za projekt "Energija sunca za sretnije djetinjstvo".

Projekt Osnovne škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički "Zelena i pametna školska autobusna stanica" odabrali su Inini Facebook fanovi.

Inače, Ina je s ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja 2014. pokrenula program "Zeleni pojas" u sklopu kojega je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz taj program Ina sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša, prirode i klime.

Kroz proteklih sedam godina realizirano je više od sto projekta koje je Ina sufinancirala s više od dva milijuna kuna, a u sklopu "Zelenog pojasa "posađeno je više od 8000 sadnica i zazelenjen je prostor od 65.424 metara kvadratnih, navode iz Ine.

Tagovi: kompanija Ina, Zeleni pojas
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte blizu 66 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 66 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima blizu 66 dolara, poduprte poboljšanim procjenama potražnje zbog naznaka oporavka gospodarstava od posljedica pandemije koronavirusa.
Brodska Rafinerija od juna na plinskom transportnom sistemu Hrvatske
PLINOVOD
Brodska Rafinerija od juna na plinskom transportnom sistemu Hrvatske
BOSANSKI BROD - U Rafineriji nafte Brod realizirana je ključna faza projekta plinofikacije rafinerije, Crodux plin je proveo plinovod ispod korita rijeke Save, što će omogućiti povezivanje magistralnog plinovoda iz Republike Hrvatske s prethodno izgrađenom plinovodnom mrežom na teritoriji Rafinerije nafte Brod.
Vlada Ini dodijelila 40-godišnju koncesiju na pomorskom dobru u Urinju
KONCESIJE
Vlada Ini dodijelila 40-godišnju koncesiju na pomorskom dobru u Urinju
ZAGREB - Vlada je u srijedu donijela odluku kojom se Ini dodjeljuje 40-godišnja koncesija na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – industrijske luke Urinj i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u katastarskoj općini Kostrena Barbara.
Poboljšane procjene potražnje podigle cijene nafte prema 65 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Poboljšane procjene potražnje podigle cijene nafte prema 65 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 65 dolara, potaknute poboljšanim procjenama potražnje koje su potisnule u drugi plan zabrinutost zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom.
Kopač: Veliki potencijali Srbije u obnovljivim izvorima energije
POTENCIJALI
Kopač: Veliki potencijali Srbije u obnovljivim izvorima energije
BEOGRAD – Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač izrazio je danas zadovoljstvo što se u Srbiji dešava revolucija u očekivanjima u pogledu investiranja u obnovljive izvore energije na osnovu novog zakona čije usvajanje se uskoro očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE