GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina: Kod Ježeva se izlilo četiri m3 nafte; stanje pod kontrolom i traje sanacija

Ina: Kod Ježeva se izlilo četiri m3 nafte; stanje pod kontrolom i traje sanacija
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2023 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ina je izvijestila kako je u petak prijepodne uočeno propuštanje na cjevovodu koji spaja naftno polje Ježevo sa sabirnom stanicom, izlilo se oko četiri prostorna metra (m3) nafte u okolici bušotine, protok kroz cjevovod odmah je zaustavljen, a stanje je pod kontrolom te je u tijeku sanacija.

"Tijekom prijepodneva primijećeno je propuštanja nafte na kolektorskom cjevovodu koji spaja naftno polje Ježevo sa sabirnom stanicom što je izazvalo izlijevanje oko četiri prostorna metra (m3) nafte u okolici bušotine. Ina je odmah zaustavila protok kroz cjevovod kako bi se zaustavilo daljnje istjecanje", navodi se u priopćenju Ine.

Iz te naftne kompanije su izvijestili i da su o događaju obavještene nadležne službe te je započeta sanacija terena kao i mjesta propuštanja.

U svrhu ograničavanja širenja onečišćenja, kako se navodi, postavljene su apsorbirajuće brane.

"Stanje je pod kontrolom, a sanacija se odvija u skladu s pravilima zaštite okoliša. Događaj nije imao utjecaja na zdravlje ljudi", zaključuje se u priopćenju Ine.

O propuštanju naftovoda kod Ježeva (kod Dugog Sela) ranije je izvijestio Državni inspektorat, koji je zaprimio obavijest o propuštanju na naftovoda 4 Ježevo - Ivanić Grad.

Na terenu su rudarska inspekcija, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija, izvijestili su iz Inspektorata, najavljujući da će po okončanju inspekcijskog postupanja informirati javnost o utvrđenom.

Ranije u petak zagrebačka policija izvijestila je kako istražuje okolnosti koje su dovele do izlijevanja nafte iz tla kod Dugog Sela nedaleko Zagreba.

Tagovi: kompanija Ina, Ježevo, izlijevanje nafte, nafta
PROČITAJ I OVO
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
GORIVO
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak su u Sloveniji pale cijene regulirane cijene motornih goriva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE