GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina: Uklanja se uljni film s površine mora kod Rafinerije Rijeka

Ina: Uklanja se uljni film s površine mora kod Rafinerije Rijeka
ONEČIŠĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2023 / 18:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kod Rafinerije nafte Rijeka u Urinju u nedjelju je uočena pojava uljnog filma na površini mora te je angažirana tvrtka za njegovo uklanjanje, a uzroci se utvrđuju, izvijestili su iz Ine.

Pojava uljnog filma primjećena je jutros u obalnom području oko riječke Rafinerije nafte. Odmah je angažirana tvrtka za pružanje usluga sanacije mora te je u procesu uklanjanje uljnog filma s površine mora, objavila je Ina na svojim web stranicama.

Utvrđuju se uzroci pojave uljnog filma u moru, a kao izgledni uzroci, navode iz Ina, čine se iznimno velike amplitude morskih mijena, tj. plime i oseke posljednjih dana.

„Ne može se isključiti ni mogućnost da je riječ o posljedičnoj pojavi nakon ovotjednog potresa na otoku Krku, odnosno promjenama podzemnih tokova u kršu,“ ocijenili su iz Ine.

Dodaju kako je Ina u vezi s tim događajem stalno u kontaktu s Lučkom kapetanijom Rijeka, koja je nadležna za inspekciju na moru.

U Ininoj Rafineriji nafte Rijeka u tijeku je projekt nadogradnje u koji Ina ulaže više od četiri milijarde kuna. Uz izgradnju novih postrojenja, od kojih je najvažnije postrojenje za obradu teških ostataka, bit će rekonstruirana i postojeća postrojenja.

Potkraj siječnja iz Ine su naveli kako radovi na projektu nadogradnje riječke Rafinerije teku prema planu, a završeno je više od 70 posto projekta koji obuhvaća projektiranje, nabavu i izgradnju postrojenja.

Rad Rafinerije je zbog radova obustavljen u studenom, a privremeni zastoj proizvodnje trajat će do travnja.

Fotografija: Novi list

Tagovi: kompanija Ina, Rafinerija Rijeka
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE