GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inino postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka do kraja 2023.

Inino postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka do kraja 2023.
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 15:12
Autor: SEEbiz
KOSTRENA - Projekt izgradnje Inina postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka s pratećim objektima i postrojenjima vrijedan oko četiri milijarde kuna, koji bi trebao biti u pogonu do kraja 2023., predstavljen je u ponedjeljak, a gradilište su obišli ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon.

Izgradnja takozvanog koking postrojenja započela je prošle godine, a radovi bi trebali potrajati do 2023. godine pri čemu će na izgradnji raditi i do 2000 izvođača.

Ministar Ćorić je rekao da je riječ o najvećem pojedinačnom ulaganju u industrijsko postrojenje u Hrvatskoj u posljednjih 30-ak godina kojim se stvaraju uvjeti za konkurentu, okolišno prihvatljivu i energetsko učinkovitu proizvodnju goriva na razini najmodernijih europskih rafinerija

“Kapacitet proizvodnje visokokvalitetnog goriva u riječkoj rafinieriji bit će dostatan za pokrivanje svih potreba domaćeg tržišta, ali i za izvoz na okolna tržišta. Ova investicija pozicionirat će Inu još snažnije na regionalno tržište naftnih derivata”, rekao je Ćorić.

Predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon potvrdio je kako se radi o najvećoj investiciji Ine u RH.

– Nastavkom radova na ovom strateškom projektu i implementacijom programa Novi smjer pokazali smo veliku posvećenost održivom poslovanju u budućnosti i transformaciji našeg rafinerijskog sustava u profitabilnu djelatnost – rekao je Fasimon

Do kraja ove godine planiran je početak izgradnje temelja i montaža koksnih komora i pratećih struktura, planiran je i početak izgradnje procesne peći, a očekuju se i prve isporuke naručene opreme.

Tagovi: kompanija Ina, Sandor Fasimon, Tomislav Ćorić, postrojenje za obradu teških ostataka, Urinj, Rafineriji nafte Rijeka
PROČITAJ I OVO
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
ZATVARANJE
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
LJUBLJANA - U pojedinim dijelovima Slovenije nedavno je primijećeno zatvaranje ili skraćenje radnog vremena pojedinih Petrolovih benzinskih postaja.
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
UZLET
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
RIJAD - Saudijski naftni div Aramco izvijestio je u nedjelju o nevjerojatnom porastu neto dobiti od 90% u drugom tromjesečju i rekordnim polugodišnjim rezultatima.
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
KONCESIJE
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
SARAJEVO - Elektroprivreda BiH je izrazila interes za izgradnju vjetroelektrane Podveležje 2, ali je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila inicijativu druge pravne osobe za stjecanje koncesijskih prava na tom lokalitetu.
Rusija počela slati Mađarskoj više plina od ugovorene količine
PLIN
Rusija počela slati Mađarskoj više plina od ugovorene količine
BUDIMPEŠTA - Mađarska, članica Europske unije, priopćila je u subotu da joj je Rusija počela dopremati više prirodnog plina nego što su predvidjele u ranijim trgovinskim ugovorima, nakon posjeta njezina ministra vanjskih poslova Moskvi u srpnju.
Rosneft: Cijene goriva u Njemačkoj će rasti
UPOZORENJE
Rosneft: Cijene goriva u Njemačkoj će rasti
BERLIN - Ruska naftna kompanija Rosneft upozorila je da bi proizvodnja mogla dramatično pasti u rafineriji u pokrajini Brandenburg zbog skorog prekida uvoza nafte iz Rusije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE