GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz Petrolovog skladišta iscurila velika količina dizelskog goriva

Iz Petrolovog skladišta iscurila velika količina dizelskog goriva
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 22:06
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Iz Petrolovog skladišta naftnih derivata u Račama u srijedu poslijepodne iscurila je velika količina dizelskog goriva, potvrdili su za STA iz Petrola. Prema njihovim riječima, prerano je govoriti o razmjerima potencijalne štete za okoliš. Navodno je najveći dio goriva presreo uređaj za pročišćavanje.

Prema pojašnjenjima tvrtke, došlo je do izlijevanja dizel goriva na tlo u krugu skladišta koje se trenutno sanira odn. prenose se na odgovarajuće mjesto. Trenutačno ne mogu dati procjenu količine izlivenih derivata, ali su napisali da je do incidenta došlo zbog "nepravilnog položaja elementa za zatvaranje na ispustu za autocisterne".

Prema njihovim uvjeravanjima, situacija se odmah počela rješavati. Između ostalog, aktivirani su timovi za kontinuitet poslovanja, te su sukladno zakonu obaviještene nadležne institucije. O događaju je obaviješten i Regionalni centar za obavješćivanje te nadležne inspekcijske službe.

Budući da su jutarnji nalazi ukazivali na mogućnost prolaska derivata izvan skladišta, odmah su obavijestili predstavnike općine.

Spašavanje i sanacija nesreće traje od srijede, priopćili su iz tvrtke i dodali da su na lokaciji prisutne sve nadležne unutarnje i vanjske službe.

Prema njihovim riječima, preuranjeno je donositi zaključke o razmjerima potencijalne štete za okoliš. Kako su dodali, o tome će javnost obavještavati. “Situacija je od početka pod kontrolom, skladište radi normalno”, uvjeravaju.

Kako je objavljeno na stranicama Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, nekoliko minuta prije pola devet ujutro na površini bazena lokalnog uređaja za pročišćavanje vode pojavile su se mrlje od naftnih derivata.

Djelatnici ovlaštene tvrtke, uz pomoć mariborskih vatrogasaca, ispumpali su deset kubika mješavine ulja i vode iz bazena pročistača te upijajućim crijevima i sifonima uklanjali naftu, te napravili upijajuću barijeru na samom mjestu. ispuštanje vode iz uređaja za pročišćavanje u potok.stranica Uprave za zaštitu i spašavanje.

Sebastijan Soršak, dožupan u ulozi načelnika Općine Rače-Fram, potvrdio je za Večer da su operateri pročistača tijekom redovnog jutarnjeg nadzora na pročistaču utvrdili veću prisutnost naftnih derivata.

Kako je naveo, o događaju je obaviješten Regionalni centar za obavješćivanje, a uz pomoć profesionalnih vatrogasaca krenula je daljnja sanacija. Prema njegovim riječima, tada su iz skladišta Petrola obaviješteni o incidentu te im je ponuđena pomoć u sanaciji izlijevanja. Kako je također rekao, pročistač je zadržao većinu iscurjelih derivata, a više detalja pokazat će mikroanalize.

Tagovi: Petrol, skladište nafte, nafta, dizel, dizelsko gorivo
PROČITAJ I OVO
Filipović: HEP-u će 900 milijuna eura biti dovoljno za neometano poslovanje
STABILNOST
Filipović: HEP-u će 900 milijuna eura biti dovoljno za neometano poslovanje
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je u četvrtak da će 900 milijuna eura HEP-u biti dovoljno za neometano poslovanje, da se cijena plina neće mijenjati od 1. travnja, a osvrnuo se i na medijske napade na njega, ustvrdivši da postoje određene interesne skupine kojima ne odgovara što rade on i Ministarstvo.
Cijene nafte blizu 79 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 79 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima blizu razine od 79 dolara, poduprte snažnim padom zaliha u SAD-u i obustavom izvoza iz iračkog Kurdistana, koji su zasjenili tek blago smanjenu opskrbu iz Rusije.
Plenković: 900 milijuna eura za HEP
VLADA
Plenković: 900 milijuna eura za HEP
ZAGREB - Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana sjednica vlade.
Erdogan: Spremni smo pomoći u isporuci prirodnog plina Mađarskoj
PLIN
Erdogan: Spremni smo pomoći u isporuci prirodnog plina Mađarskoj
ANKARA - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je Turska spremna pomoći Mađarskoj u isporuci prirodnog plina kroz Transanatolijski plinovod (TANAP).
Gazprom očekuje da će uskoro dostići maksimalnu razinu opskrbe Kinom plinom
OČEKIVANJA
Gazprom očekuje da će uskoro dostići maksimalnu razinu opskrbe Kinom plinom
MOSKVA - Gazprom povećava isporuke plina Kini i očekuje da će uskoro dostići maksimalnu planiranu razinu kroz sibirski plinovod, izjavio je danas direktor upravnog odbora tvrtke Viktor Zubkov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE