GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf dobio potvrdu o sukladnosti digitalne dokumentacije

Janaf dobio potvrdu o sukladnosti digitalne dokumentacije
DIGITALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2022 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kompanija Janaf certificirana je Potvrdom o sukladnosti digitalne dokumentacije kao pravno jednakovrijedne dokumentaciji u papiru, što ju svrstava u kompanije koje će uskoro završiti tranziciju iz tradicionalnog modela poslovanja u potpuno digitalni, izvijestili su u četvrtak iz JANAF-a.

Potvrdu je Janaf dobio od Hrvatskog državnog arhiva te je ujedno i prva kompanija u pretežito državnom vlasništvu certificirana tom potvrdom o sukladnosti, navodi se u priopćenju.

To, uz ostalo, i Janafovim poslovnim partnerima i institucijama omogućuje fleksibilnije i brže transakcije podataka i dokumentacije u originalu digitalnim putem, dodaju iz te kompanije.

Janaf je u procesu pregleda (ili tzv. screeninga) informacijskih tehnologija, poslovnih procesa i ljudskih resursa zadovoljio sve uvjete certifikacije te očekuju da će to pridonijeti i učinkovitosti poslovanja i suradnje na svim razinama.

U sklopu digitalne transformacije Janafovog poslovanja implementirani su digitalni procesi u poslovnim područjima financijskog planiranja te praćenja realizacije operativnog plana, kao i u vođenju investicijskih projekata gradnje, izradi ugovora, procesima likvidacije računa te arhivskom poslovanju.

Poseban fokus digitalne transformacije je područje nabave robe, usluga i izvođenja radova, gdje je integracijom digitalnih sustava prema optimiziranim procesima rada napravljen najveći iskorak u smislu transparentnosti nabave, izvješćivanja i kvalificiranih autorizacija dokumenata, navode iz kopanije.

"Janaf je u razdoblju intenzivne digitalne transformacije poslovnih procesa i izgradnje digitalnog ekosustava do 2030., slijedeći Nacionalnu digitalnu strategiju Vlade RH u dijelu zelene i digitalne ekonomije. Cilj digitalne transformacije je optimizirati interno poslovanje učinkovitim digitalnim resursima, unaprijediti suradnju s poslovnim partnerima te posebno, biti generator i promotor digitalnog poslovanja u široj zajednici, s obzirom na svoj strateški utjecaj i položaj u hrvatskom, EU i globalnom gospodarstvu", poručuju iz Janafa.

Tagovi: Janaf, sukladnost digitalne dokumentacije, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
Vrlo dobri rezultati norveškog Equinora
DOBRA GODINA
Vrlo dobri rezultati norveškog Equinora
OSLO - Norveška naftna i plinska tvrtka Equinor izvijestila je u srijedu o skoku prihoda u drugom tromjesečju zahvaljujući poskupljenju nafte koje je nadoknadilo znatno niže cijene plina u Europi.
Studija: Europa ima dovoljno zemlje za održivo širenje obnovljivih izvora energije
OIE
Studija: Europa ima dovoljno zemlje za održivo širenje obnovljivih izvora energije
BRUXELLES - Studija pokazuje da Europa ima dovoljno zemlje za održivo širenje obnovljivih izvora energije Europa ima dovoljno zemlje da proširi projekte solarne energije i energije vjetra bez ugrožavanja proizvodnje hrane ili prirode, prema novoj analizi Europskog ureda za okoliš (EEB) objavljenoj danas.
IJF: Treba nam porez na ugljik, previše smo ovisni o fosilnim gorivima
ZNANOST
IJF: Treba nam porez na ugljik, previše smo ovisni o fosilnim gorivima
ZAGREB - U zelenim politikama Hrvatska nije dobar EU učenik. Dok zajednica europskih zemalja nalaže klimatsku neutralnost do 2050. te smanjenje emisija štetnih plinova za 55 posto do 2030., odnosno manju ovisnost o velikom zagađivaču – fosilnom gorivu – Hrvatska ga se objeručke drži.
Mađarska će blokirati novac EU-a dok Ukrajina ne dopusti prolaz ruske nafte
ODLUKE
Mađarska će blokirati novac EU-a dok Ukrajina ne dopusti prolaz ruske nafte
BUDIMPEŠTA - Mađarska će blokirati sredstva Europske unije za zemlje članice koje su u Ukrajinu slale streljivo dokle god Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njegovom teritoriju, rekao je u utorak mađarski ministar vanjskih poslova.
Daljinsko grijanje u Njemačkoj traži milijarde ulaganja
GRIJANJE
Daljinsko grijanje u Njemačkoj traži milijarde ulaganja
BERLIN - Planirano širenje mreže daljinskog grijanja u Njemačkoj prijeti biti znatno skuplje nego što se prvotno očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE