GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf: Kod Pumpne stanice Melnice uočeno onečišćenje okoliša

Janaf: Kod Pumpne stanice Melnice uočeno onečišćenje okoliša
ONEČIŠĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2022 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Iz Jadranskog naftovoda (Janaf) u ponedjeljak su priopćili da je kod Pumpne stanice Melnice uočeno omečišćenje okoliša uslijed "povrede integriteta manipulativnog cjevovoda niske točke unutar postrojenja", no ono ne utječe na sigurnost i rad naftovoda te na kontinuitet transporta.

Kako se navodi u priopćenju, tijekom rada na lokaciji Janafa, unutar ograde Pumpne stanice Melnice, uočeno je onečišćenje okoliša. Detekcijom je ustanovljena povreda integriteta manipulativnog cjevovoda niske točke unutar postrojenja. Lokalizirano onečišćenje ne utječe na sigurnost i rad naftovoda, kao i na kontinuitet transporta.

Na lokaciji se provodi sanacija tj. otkop onečišćene zemlje, koja se zbrinjava putem ovlaštene tvrtke, navode iz Janafa te dodaju da se provodi i pješački nadzor stanja okoliša, na kojem nema onečišćenja.

Nadležne institucije obavještene su o događaju i poduzetim mjerama. O daljnjim nalazima i postupanjima JANAF će pravodobno izvijestiti javnost, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Janaf, Pumpna stanica Melnice, Jadranski naftovod
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE