GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf s Croduxom sklopio nove ugovore za skladištenje derivata

Janaf s Croduxom sklopio nove ugovore za skladištenje derivata
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2020 / 13:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) izvijestio je u petak da je s kompanijom Crodux Derivati Dva sklopio dva nova dugoročna ugovora o skladištenju naftnih derivata na Terminalu Omišalj i Terminalu Žitnjak.

"Jadranski naftovod je sklopio s kompanijom Crodux Derivati Dva dva nova dugoročna ugovora o skladištenju naftnih derivata - za razdoblje od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2026. na Terminalu Omišalj i od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2025., uz mogućnost produljenja za još dvije godine na Terminalu Žitnjak", kaže se u priopćenju u kojem se ne navodi vrijednost ugovora.

"Novosklopljeni dugoročni ugovori za skladištenje naftnih derivata sjajna su najava za poslovanje u idućim godinama te jamče stabilnost prihoda i poslovanja društva", istaknula je Uprava Janafa povodom potpisivanja ugovora.

Nedavno, 20. listopada Janaf je izvijestio da je sa švicarskom kompanijom specijaliziranom za trgovinu naftom i naftnim derivatima Litasco sklopio novi ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj. Ugovor o skladištenju sklopljen je za razdoblje od 1. studenoga 2020. godine do 30. travnja 2021. godine.

Tako za nadolazeće razdoblje Janaf ima sklopljene ugovore za skladištenje nafte s Agencijom za ugljikovodike, Inom, Molom, Crodux Derivati Dva, Glencoreom, Petracom, Litascom i BP-om te ugovore za transport nafte s Inom i Molom, kao i za skladištenje naftnih derivata s Agencijom za ugljikovodike i Croduxom.

Tagovi: Janaf, Crodux, Terminal Žitnjak, Glencore, kompanija MOL, Terminal Omišalj, Crodux derivati dva
PROČITAJ I OVO
Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo potrošnju struje u februaru
STRUJA
Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo potrošnju struje u februaru
BEOGRAD - Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo je potrošnju struje u februaru u odnosu na isti mesec prethodne godine, čime su ostvarili popust za racionalnu potrošnju električne enegije, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.
Manji strah od bankarske krize podigao cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Manji strah od bankarske krize podigao cijene nafte
LONDON - Cijene nafte napokon su porasle na svjetskim tržištima u utorak, a to se može pripisati smanjenim strahovima od bankarske krize.
OMV Petrom povećao dividendu
DIVIDENDA
OMV Petrom povećao dividendu
BUKUREŠT - Izvršni odbor OMV Petrom predložio je raspodjelu dividende za financijsku 2022. godinu, onu koja je već najavljena 2. veljače 2023., u bruto iznosu od 0,0375 RON po dionici.
EU i opskrba plinom: Donesena važna odluka
PLIN
EU i opskrba plinom: Donesena važna odluka
BRUXELLES - Europska komisija predložila je danas produljenje mjera za smanjenje potražnje za plinom za još godinu dana, s ciljem da se Europi omogući da prebrodi sljedeću zimu.
Vujnovac: Planiramo graditi mini LNG terminal
INVESTICIJE
Vujnovac: Planiramo graditi mini LNG terminal
ZAGREB - "Sa strateškim partnerom razmatramo nekoliko lokacija, međutim za početak čekamo informaciju hoće li LNG Hrvatska izgraditi small-scale terminal u Gaženici u Zadru."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE