GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina će do 2030. dominirati globalnim tržištem offshore vjetroelektrana

Kina će do 2030. dominirati globalnim tržištem offshore vjetroelektrana
DOMINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 12:46
Autor: SEEbiz / OIE.hr
ZAGREB - Globalni segment vjetroelektrana na moru (offshore) vjerojatno će do 2030. rasti sedam puta, uglavnom zahvaljujući povećanju kapaciteta na tri glavna tržišta: Kine, Velike Britanije i SAD-a.

Kina će predvoditi trio s više od 25 posto novih kapaciteta na moru do 2030., slijedi Velika Britanija (16 posto) i SAD (11 posto). Kina je spremna dominirati, pokazuje analiza tvrtke GlobalData.

Analiza otkriva da će Kina predvoditi globalni kapacitet od 2021. pa nadalje, čineći više od 25 posto globalnog instaliranog kapaciteta do 2030. Očekuje se da će do 2030. globalni kapacitet vjetroelektrana na moru nadmašiti 203 GW, a najveći doprinos tome dati će Kina (41,6 GW), Velika Britanija (27,5 GW) i SAD (18,9 GW).

Kina ima izniman potencijal vjetra s procjenom iskoristivog kopnenog potencijala od 2380 GW i 600 GW na moru. Kineskom offshore vjetroindustrijom trenutno dominiraju državne kineske energetske tvrtke, dok se strani igrači udružuju s kineskim tvrtkama kako bi postali dio ove dugoročne značajne tržišne prilike.

U tvrtki GlobalData ističu kako je rastući apetit za širenjem zelene energije u energetkom miksu u zemlji odredio smjer za širenjem u kineskim neistraženim vodama te da bi, uz same benefite čiste zelene energije, rast u kineskom offshore vjetroenergetskom sektoru trebao otvoriti i velike mogućnosti zapošljavanja. No, napominju da je potrebno pojednostaviti postupke odobravanja projekata, izgraditi pouzdan lanac opskrbe i smanjiti čimbenike koji investitorima pružaju financijsku neizvjesnost, kako bi ovo širenje offshor sektora vjetroelektrana postalo stvarnost.

Tagovi: offshore vjetroelektrane, zelena energija, energija vjetra
PROČITAJ I OVO
Revizijom utvrđena moguća šteta kao i kaznena odgovornost Berločnikove uprave Petrola
NEPRAVILNOSTI
Revizijom utvrđena moguća šteta kao i kaznena odgovornost Berločnikove uprave Petrola
LJUBLJANA - Posebnom revizijom glavnih Petrolovih transakcija od početka 2015. do odlaska bivše uprave pod vodstvom Tomaža Berločnika u listopadu prošle godine utvrđene su nepravilnosti u osam od 30 ispitanih transakcija.
Rusija smanjuje proizvodnju plina
PLIN
Rusija smanjuje proizvodnju plina
MOSKVA - Rusija će 2020. godine smanjiti proizvodnju plin za 6,5 posto, na 690 milijardi kubnih metara,izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.
Francuska blokirala sporazum o uvozu LNG-a iz SAD-a
LNG
Francuska blokirala sporazum o uvozu LNG-a iz SAD-a
PARIZ - Francuska vlada zatražila je od energetske tvrtke Engie da odgodi potpisivanje ugovora o uvozu ukapljenog prirodnog plina (LNG) iz SAD-a zbog straha od negativnih posljedica po okoliš, rekao je upućeni izvor.
Cijene nafte iznad 42 dolara, proizvođači bi mogli odgoditi povećanje opskrbe
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 42 dolara, proizvođači bi mogli odgoditi povećanje opskrbe
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u petak na međunarodnim tržištima iznad 42 dolara budući da su naznake da bi proizvođači mogli produljiti sporazum o ograničenju opskrbe neutralizirale zabrinutost za potražnju zbog širenja zaraze covidom 19.
Ina pripojila Petrol d.d. Jurdani
PRIPAJANJE
Ina pripojila Petrol d.d. Jurdani
ZAGREB - INA, d.d. kao društvo preuzimatelj i PETROL d.d. kao pripojeno društvo sklopili su dana 21.10.2020. godine Ugovor o pripajanju, koji je predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu i u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci dana 22.10.2020. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE